ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АРЕТА / ARETA

Съдържа лерканидипин, лактоза монохидрат, прежелатинизирано царевично нишесте, кроскармелоза натрий, хипромелоза, силициев диоксид, магнезиев стеарат, хипромелоза, макрогол 8000, титаниев диоксид, талк.

Предназначение

aretaАРЕТА е медикамент, чийто прием отпуска и разширява кръвоносните съдове. Това осигурява понижаване на кръвното налягане в случаите с леко до умерено високо кръвно – есенциална хипертония. Лекарството е от групата селективни блокери на калциевите канали.

Как се приема

Таблетките АРЕТА се приемат веднъж дневно, обикновено 15 минути преди закуска. Дозата се определя от лекуващия в зависимост от здравословния проблем и състоянието на пациента. Възможно е таблетките да се делят и възприемат на половинки.

Обикновено възрастните приемат таблетка от 10 мг или половинка от 20 мг. По преценка на лекуващия дневната доза може да се увеличи до 20 мг.

При предозиране е необходимо да потърсите медицинска помощ. Симптомите, характерни за такива състояния, са спадане на кръвното налягане, сърцебиене или забавен пулс.

Ако пропуснете прием, не компенсирайте с двойна доза при следващото вземане.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти при лечение с АРЕТА са ускорен пулс, отоци, главоболие и замаяност, обриви.

В по-редки случаи се проявяват симптоми като ангина пекторис, гръдна болка, гадене и повръщане, нарушено храносмилане, диария, сънливост, слабост и умора, обриви, мускулна болка.

Регистрирани са и единични инциденти с миокарден инфаркт, припадъци, отклонения във функциите на черния дроб и бъбреците. При проява на споменатите признаци или на други – неописани, без отлагане търсете лекарска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АРЕТА не се прилага при алергия към някоя от съставките на продукта.

Медикаментът не бива да се използва по време на бременност и кърпене.

Този продукт е противопоказан при тежки бъбречни и чернодробни заболявания, усложнени заболявания на сърдечно-съдовата система. Рискови групи пациенти, за които индивидуално се преценява възможният риск, са тези с умерени поражения на бъбреците и черния дроб, както и с исхемична болест на сърцето, ангина пекторис и синдром на болния синусов възел.

Медикаментът не се прилага за деца и подрастващи под 18 години.

Взаимодействие с други медикаменти

АРЕТА влиза в редица лекарствени взаимодействия, при които е възможно усилване или отслабване на ефекта им. Лекуващият следва да състави безопасен терапевтичен план, в който медикаментите се прилагат по възможно най-добрия за пациента начин или някои от тях се изключват/заменят.

Необходимо е внимание при възможни съвместявания с медикаменти като циклоспорин, лекарства срещу гъбични инфекции, антибиотици, продукти са лечение на СПИН, антихистамини, седативи, лекарства за нормализиране на сърдечния ритъм, циметидин – при стомашна язва. Други лекарствени групи са за контрол върху кръвното налягане, лекарства за епилепсия, за понижаване на холестерола, при сърдечни заболявания.Приемът на АРЕТА изключва употреба на алкохол, както и сок от грейпфрут  и самия плод.

______

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 30 таблетки по 20 мг

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *