ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СЕПТАДИН / SEPTADIN

Съдържа хлорхексидин диглюконат, сукроза, етанол, полисорбат, ментово масло, вода

Предназначение

septaРазтворът за устна лигавица СЕПТАДИН е подходящ за профилактика и лечение на възпаления на устната лигавиза и точки в устната кухина. Прилага се при гингивит, тонзилит, след хирургични интервенции, при орални кандидози, ранички от афти, за хигиена на устната кухина. Редовното използване при подходящ режим предотвратява инфекции и образуване на зъбна плака.

Как се приема

Разтворът СЕПТАДИН се прилага два пъти дневно след хранене, без разреждане. Една процедура е ефективна, ако изплакването се изпълнява в продължение поне на една минута, а един час след това не се яде и пие нищо.

При лечение на гингивит тези процедури трябва да се изпълняват в продължение на един месец. Терапиите при кандидоза или афтозен стоматит се прекратяват две денонощия след изчезването на всички болестни симптоми.

При стоматит, свързан с носенето на протези, освен изплакване на устната кухина се прави и потапяне на протезата в септадин два пъти дневно за по 15 минути.

За добра устна хигиена е достатъчно двукратно изплакване всеки ден за по 30 секунди.

Септадин не трябва да се използва едновременно с паста за зъби заради несъвместимостта на активния компонент с част от съставките им. Двата продукта трябва да се прилагат през няколко часов интервал.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи са възможни слаби контактни реакции, които изчезват при прекратяване на приложението.

Най-често е съобщавано за потъмняване на езика и лигавиците на устната кухина, на силикатни пломби и зъбни протези. В повечето случаи то се отстранява след прекратяване на приема и грижливо измиване, но понякога се налага стоматологична намеса.

Има информация за отделни случаи на подуване на слюнчените жлези, което отзвучава при прекратяване на процедурите. Възможно е излющване на клетки от устната лигавица.

Съобщавано е и за промяна на вкуса, горчив вкус в устата и парене; тези усещания също са преходни.

Кога НЕ БИВА да се използва

Продуктът не се препоръчва при алергия към някоя от съставките.

СЕПТАДИН е противопоказан за деца под 6-годишна възраст.

Разтворът не бива да се поглъща; не бива да попада в очите. При случайно поглъщане направете консултация с лекар, ако количеството е голямо.

Бременни и кърмачки могат да използват разтвора след консултация с лекар.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия с негативен ефект.

_______

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 111 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *