Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

АЛГОКСИБ / ALGOXIB

1Съдържа целекоксиб, лактоза монохидрат, повидон 40, кроскармелоза натрий, натриев лаурилсулфат, магнезиев стеарат, желатин, оцветители

Предназначение

АЛГОКСИБ е нестероидно противовъзпалително средство. Прилага се при остеоартрит, ревматодиен артрит, анкилозиращ спондилит. Активните компоненти на медикамента потискат усилената продукция на хормоноподобните вещества простагландини, която е причина за силните болки и възпаления при посочените болестни състояния. Чрез потискане на въпросната продукция болезнените състояния се редуцират и подвижността на засегнатите части от опорно-двигателния апарат се подобрява.

Как се приема

Приемът на този медикамент трябва да става в дози и с продължителност, определени от лекар. Прекалено дългото прилагане може да увеличи риска от сърдечни проблеми.

Таблетките АЛГОКСИБ се приемат без връзка с храненията; поглъщат се цели, с вода. За препоръчване е да се вземат по едно и също време на деня.

Ако приемът в продължение на две седмици не даде очаквания положителен резултат, направете консултация за начина, по който ще продължи лечението.

Практиката е да се прилага минималната ефективна доза при конкретната диагноза и индивидуална характеристика на пациента.

При остеоартрит: стандартната доза е една капсула от 200 мг дневно, или два приема – две капсули по 100 мг. По преценка на лекуващия дневната доза може да се увеличи до 400 мг

При ревматоиден артрит: стандартно два приема по една капсула от 100 мг, или по лекарска преценка два приема по 200 мг.

При анкилозиращ спондилит: еднократно 200 мг или два приема по 100 мг.

Пациенти със заболявания на бъбреците и черния дроб или на възраст над 65 години приемат медикамента след оценка на риска и при необходимост – в редуцирани дози. Необходим е стриктен лекарски контрол.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на АЛГОКСИБ може да причини алергични реакции, изразяващи се в обриви, затруднено дишане, оток на лицето и гърлото, проблеми с говора и преглъщането. При появата на подобни симптоми спрете приема и потърсете медицинска помощ.

Възможни са отклонения в сърдечната дейност, болки в гърдите.

В някои случаи приемът на медикамента може да провокира кръвоизливи в стомаха и червата. Съобщавано е за повръщане на кръв, кръв в изпражненията, черни изпражнения.

АЛГОКСИБ е продукт с осезаемо въздействие върху черния дроб; в отделни случаи провокира гадене и повръщане, жълтеница.

Сред нежеланите странични ефекти от приема на този медикамент се споменават също пристъпи на хипертония, сърдечен удар, световъртеж, безсъние, инфекции на пикочните пътища, безпокойство и депресивни състояния, отклонения в кръвните показатели от различен тип, мравучкане, проблеми със зрението и слуха, нарушена координация и обърканост, фоточувствителност, косопад, халюцинации, проблеми с бъбречните функции, главоболие, нарушения в цикъла, промени в нивата на натрия и калия и др.

Кога НЕ БИВА да се приема

АЛГОКСИБ не се прилага при алергия към една или повече съставки на медикамента.

Медикаментът не се използва при непоносимост към сулфонамиди.

Не се прилага при лечение на деца.

Медикаментът е противопоказан при бременност и кърмене.

Не използвайте при тежки отклонения във функциите на бъбреците и черния дроб, при язва на стомаха или дванадесетопръстника, склонност към вътрешни кръвоизливи, при сърдечни заболявания, проблеми с периферното кръвообращение, чрвни възпаления.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е преценка за безопасността при възможно съвместяване на АЛГОКСИБ с други медикаменти. При наличие на риск от променено въздействие или проява на нежелани ефекти се преценява кой от медикаментите да бъде прилаган в коригирани дози или спрян, възможен е и прием през определени интервали от време. Възможните взаимодействия са с лекарствени средства за сърдечни заболявания и хипертония, декстрометорфан – за лечение на кашлица, диуретици, невролептици, антикоагуланти, противомикотични средства, литий, антидепресанти, метотрексат, барбитурати, лекарства за потискане на имунната система след трансплантации.

__

Усреднена цена в аптеките – 21 лв за опаковка от 30 твърди капсули по 200 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *