ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Многодетекторен компютърен томограф е революционен при скоростната диагностика

Многодетекторен компютърен томограф е революционен апарат за скоростна диагностика на множество заболявания и създава отлични условия за изследване на пациенти с различни оплаквания

Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Мина“ в Пловдив вече разполага с такъв апарат.

Апаратурата е разположена в новото крило за образна диагностика.

Цената от 980 000 лева напълно отговаря на неограничените възможности на новия многодетекторен компютърен томограф.

Изследването се извършва бързо и лесно, а облъчването е минимално.

многодетекторен компютърен томограф
Доц Хаджигеоргиев изтъква революционните предимства на многодетекторен компютърен томограф

С новия многодетекторен компютърен томограф се прави точна и ясна диагностика на вътрешните органи, на мозъка, лумбаго, плексити, бъбреци.

Доц. д-р Георги Хаджигеоргиев коментира пред камерата на „Здравето отблизо“, че пациентът ляга на масата на апарата, преминава през гентрито на сложната апаратура, облъчвайки се съвсем минимално, което набира информация, която излиза при специалистите във вид на образи.

Апаратът отчита какви изменения са настъпили в тялото и в органите на пациенти със заболявания на черния дроб, на бъбреците, на панкреаса, на белите дробове, на мозъка, включително инсулти, лумбаго и плексити, включително в областта на шията.

многодетекторен компютърен томограф
Многодетекторен компютърен томограф в кабината на специалиста

След това резултатите се предават на специалисти като невролози, гастроентеоролози, хепатолози, които бързо и точно се насочват какво трябва да лекуват в тялото на пациентите.

многодетекторен компютърен томограф
Леглото на многодетекторен компютърен томограф, на което пациентите лягат

Революционното в тази нова апаратура е, че дава конкретни резултати в диагностиката, а не както през изминалите години, когато се е лекувало по презумпция – лекарят лекува това, от което мисли, че болният страда, а често пъти се оказва, че не е истинското заболяване.

С помощта на такива сложни апарати, които са в експлоатация в световната медицина през последните 15 години, лекарите говорят за медицина на доказателствата, поясни доц. д-р Георги Хаджигеоргиев.

Първо се доказва, а след това се лекува.

Второто революционно предимство е свързано със скоростта за набиране на информация за заболяванията – това става за около 2 минути.

Обработката на информацията отнема около 2,5 минути.

След това скенеристът трябва да разгледа получените изображения на изследваните органи и да установи какво е заболяването.

Третото революционно предимство е, че пациентът не се подлага на изследвания като вземане на кръв, които причиняват излишен страх и стрес.

Четвъртото революционно предимство е свързано с мястото.

Не е необходимо пациентите да обикалят от кабинет в кабинет или от лаборатория в лаборатория, за да бъдат преглеждани, а всичко се случва на едно място, което пести време и други неудобства за болните хора.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Многодетекторен компютърен томограф е революционен при скоростната диагностика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *