ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АЛЕРТЕСИН / ALLERTESIN

Съдържа цетиризинов дихидрохлорид, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, царевично нишесте, повидон К-25, магнезиев стеарат, кармелоза натрий, силициев диоксид, натриев лаурилсулфат, хипромелоза, макрогол 6000

Предназначение

алертесин
С алертесин се овладява делогодишен или сезонен ринит и алергични обриви

АЛЕРТЕСИН е противоалергичен продукт за възрастни и деца над 6-годишна възраст. Препоръчва се при сезонен и целогодишен ринит, продължителни и упорити състояния на копривна треска. Помага при обичайната симптоматика за такива заболявания – сърбеж в носа и кихане, отделяне на воднисти секрети от носа, запушен нос, зачервяване на очите, сърбеж и сълзене.

Как се приема

Приемът на медикамента се определя от лекар в зависимост от състоянието на пациента. Стандартната доза за деца е половин таблетка два пъти дневно; за възрастни – една таблетка дневно наведнъж. При бъбречни увреждания трябва да се прецени степента на страданието и в съответствие с нея леките случаи приемат обичайната доза; при умерени състояния се приема половин таблетка дневно, а при тежки – половин таблетка през ден. При тежка бъбречна недостатъчност е по-добре този медикамент да не се приема.

Продължителността на приема трябва да бъде определена от лекар.

При неволно предозиране е възможно да се получат реакции от рода на обърканост, сънливост, сърбеж и безпокойство, стомашно-чревни спазми и диария, тремор, ступор, ускорен ритъм на сърцето, главоболие и замаяност, задържане на урина. Препоръчително е да се потърси медицинска помощ колкото може по-бързо.

Ако случайно пропуснете прием, не компенсирайте това с двойни дози или прием с малки интервали от време.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този продукт може да провокира алергични реакции от рода на отоци на лицето и гърлото, затруднено дишане, говор и преглъщане. При първи подобни прояви незабавно потърсете медицинска помощ.

Сред страничните ефекти от приема на АЛЕРТЕСИН често споменавани са сънливост, замайване и главоболие, фарингит, ринит, гадене и диария. В по-редки случаи потребители се оплакват от сърбеж и обриви, раздразнителност, болки в корема и неразположение. Регистрирани са и сигнали за чернодробни и сърдечни смущения, конвулсии, двигателни проблеми, депресивни състояния, безсъние, халюцинации, обърканост.

Има и единични случаи с ниски нива на тромбоцитите в кръвта, зрителни проблеми, припадъци, тикове, промени във вкусовите усещания, обриви и подуване.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АЛЕРТЕСИН не е приложим вариант при алергия към един или повече компоненти на продукта.

Медикаментът е противопоказан при тежки бъбречни увреждания, както и при непоносимост към някои захари.

Рискови групи пациенти, за които безопасността на приема се оценява индивидуално, са тези с бъбречни заболявания, епилепсия, склонност към гърчове и припадъци, алкохолици.

Този медикамент не се прилага по време на кърмене. При бременни се допуска прием само под лекарски контрол при определени условия.

Не шофирайте, ако лечението с АЛЕРТЕСИН ви причинява замайване и нарушена координация на движенията.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма данни за взаимодействие на АЛЕРТЕСИН с други медикаменти, с негативен ефект върху здравето на пациента. Въпреки това лекуващият трябва да бъде информиран за лекарствата, които се налага да бъдат приемани паралелно с АЛЕРТЕСИН, и конкретно да прецени дали това е безопасно.

________

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 7 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *