ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хемороиди и разширени вени – билколечение и още природни методи

Хемороиди и разширени вени са често срещани заболявания, причинени от събирането на кръв във вените и невръщането й както трябва към сърцето за преработка – обикновено в резултат на слабост на клапите във вените, но и поради някаква пречка.

Бял равнец, невен и жълт кантарион
Бял равнец, невен и жълт кантарион

Запекът (причиняващ хемороиди) и бременността (причиняваща разширени вени) са обичайните виновници, макар че затлъстяването, обездвижването и обичайната употреба на слабителни и дълги периоди на стоене прав също са причинители. Вените стават на бучки и се виждат, а освен това болят и сърбят. Хемороидите често кървят

По различни оценки около 50% от възрастните са засегнати от хемороиди в един или друг момент от живота си. Te често се появяват през бременността (но обикновено изчезват след раждането) и в резултат от запек. Симптомите на състоянието са подути вени вътре и около ануса, сърбене, болки и понякога кървене, когато преминават фекалиите. Вените могат да останат вътре в ануса или да се подават от него.

Лечение

Горещите бани и компреси върху ануса ще облекчат болката. Поддържайте аналната област чиста, като се миете с топла вода след изхождане.

Натуропатия. Препоръчват се “седящи” бани – или смяна на гореща и студена вода, а компресите с лед могат да помогнат за облекчаване на дискомфорта. При хемороиди се препоръчва седене във вода от 5 до 10 минути.

Диета и хранене. Следвайте пълноценна диета, за да намалите запека и да облекчите перисталтиката. Пийте много вода. Вземайте супена лъжица ленено семе с вода един път дневно (не по време на хранене).

Всекидневните добавки от витамин С (500 мг), Е (400 iu), рутин и лецитин могат да помогнат както при хемороиди, така и при разширени вени.

Препоръчваме продукта ЛЕЦИТИН ВИТАЛ, който представлява Натурален соев лецитин на гранули или капсули.

Продуктът ВЕНОТОН решава проблемите с разширени вени.

Засиленият прием на влакна (трици, овес, готови тестени храни за закуска, пълнозърнен хляб, ленено семе, грах и бобови растения), на течности и упражненията също могат да предотвратяват запека и да облекчават хемороидите. Твърди се, че суровото цвекло помага при разширени вени, както и плодове като праскови, череши, шипки, къпини и елда.

Билкова медицина. При хемороиди мажете с мехлеми от жълт кантарион, невен, черен оман, конски кестен и северноамериканския храст Hammelis. Запарка от бял равнец може да е благотворна заради адстрингиращите си свойства и влиянието върху кръвоносните съдове. Добре е да се прилага и като компрес.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Ароматерапия. Есенциални масла от кипарис, обикновена хвойна, мента или лайка, прилагани директно или смесени в топла баня, облекчават дискомфорта.

Хомеопатия. Хомеопатът ще предписва лекарства съобразно конкретния случай, но могат да се препоръчат Ratanhia 6с, Hamamelis 6с, Sepia 6с и Sulfur 6с. Hamamelis или мехлем и свещички от божур се използват често при острите кризи. Hamamelis е добър при нараняване и кръвотечение. Aloes, Nux vomica, Aesculus u Pulsatilla са други възможни лекарства.

Йога. Позата “обърнато тяло” (всеки ден лежете 3 минути на пода с крака, подпрени на стената под ъгъл 45 градуса), както и йогистките дихателни упражнения помагат.

Масаж. При разширени вени може да помогне нежен масаж върху краката. Масажът е полезен и за подобряване на циркулацията.

Консултирайте се с лекар за правилна диагноза, преди да започнете която и да е от терапиите, описани тук.

Мажете с мехлем от божур външните хемороиди и свещички от божур при вътрешни хемороиди. Топлите солени бани успокояват, а неколкочасовата почивка всеки ден с вдигнати крака ще помогне. Избягвайте чая, кафето, яйцата, желатина, рафинираните въгле­хидрати и млякото, докато не изчезнат симптомите.

Всяко кървене от ануса трябва незабавно да бъде консултирано с лекар, защото може да е индикация на по-сериозно заболяване. Потърсете спешна помощ, ако болката или кървенето про­дължават повече от 12 часа.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *