Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФУЦИКОРТ / FUCICORT

Съдържа фузидова киселина, бетаметазон, макрогол цетостеарат, цетостеарилов спирт, хлорокрезол, натриев дихидрофосфат дихидрат, течен парафин, мек бял парафин, натриев хидроксид, вода

Предназначение

fucicotФУЦИКОРТ е лекарствен продукт за локално външно приложение; глюкокортикостероиден крем с антибактериален, противовъзпалителен и противосърбежен ефект. Препоръчван е при контактен дерматит, атопична екзема, при възпалителни дерматози с усложнения от бактериална инфекция или застрашени от такъв тип вторична инфекция.

Как се приема

ФУЦИКОРТ се прилага два пъти дневно с продължителност на терапията, определена от дерматолог. Кремът се полага на тънък пласт само върху възпаленото място. Ако лечението е по-продължително или се обработват по-големи кожни участъци, кожни гънки и други деликатни зони, може да се очаква изтъняване на третираната кожа или оток на лицето – поради проникването на кортикостероидната съставка в кръвта. Такъв ефект има и при покриването на засегнатата зона с превръзка или дреха.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е в отделни случаи лечението с ФУЦИКОРТ да причини усложняване на основното заболяване – пациенти са се оплаквали от сърбеж и парене на кожата, изсъхване на кожата и екзема, раздразнение и болка на мястото на приложението.

Възможни са също зачервяване и обриви, уртикария, оток и мехури по третирането с крема място.

Кортикостероидният компонент може да причини различни дерматозни усложнения, стрии, прекалено потене или прекалено окосмяване, депигментация.

Не е изключено при продължителна употреба да се наблюдава потискане на функциите на надбъбречните жлези, повишено вътреочно налягане и глаукома.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не се прилага при алергия към някоя от съставките.

ФУЦИКОРТ съдържа кортикостероид, поради което е противопоказан при първични кожни инфекции с причинител вируси, бактерии или гъбички, които не са лекувани адекватно. Не се използва при системни гъбични инфекции, кожна туберкулоза, периорален дерматит и розацея.

Бременни и кърмачки следва да се консултират предварително за безопасното приложение на продукта.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходима е консултация за всяко възможно съвместяване с други медикаменти.

______

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *