Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пневмония, емфизем и туберколоза са инфекциозни болести – вижте как алтернативната медицина ги лекува

Пневмония е инфекция на единия или на двата дроба, причинена от вирус или от бактерия. Тя може да е лека при здравите хора, но е възможно да застрашава живота на възрастните и на децата.

Понякога е характеристика на СПИН.

Много витамин С при пневмония
Много витамин С при пневмония

Симптомите включват висока температура, студени вълни, недостиг на въздух, болки в гърдите, кашлица, при която се изхвърлят жълти или зелени храчки и понякога кръв.

Лечение

Билкова медицина. Природни средства за отхрачване като лобелия или мащерка с противовъзпалителни средства като ехинацеа или чесън могат да се използват за намаляване на храчките. Високата температура може да се лекува с цвят бъз и бял равнец. Можете да добавите дяволска уста към запарката, ако болният има слабо сърце.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Хомеопатия. Хомеопатът ще предпише лекарства съобразно индивидуалния случай, но вероятно ще препоръча следното:

  • при бързо начало в студено, сухо време, придружена с висока температура — Aconite;
  • при остри бодежи в гърдите, които се влошават при движение и при кашляне – Bryonia;
  • при болки в гърдите със суха кашлица, кръв в храчките и симптоми, които се влошават, когато болният лежи на лявата си страна — Phosphorus;
  • когато болният е блед и слаб, с кървави храчки и течаща от носа кръв – Ferrum phos.

Ако подозирате пневмония, консултирайте се с лекар, преди да предприемете каквито и да е терапии.

Пийте много течности, яжте малко, но пълноценна храна и много пресни плодове. Пийте пресен зеленчуков сок. Избягвайте произвеждащите мукус млечни продукти и сладките храни. Използвайте добавки с витамин С и А, за да подсилите имунната си система.

ЕМФИЗЕМ

Алтернативни методи при емфизем
Алтернативни методи при емфизем

Емфиземът е прогресивно и нелечимо заболяване. Страстните пушачи и тези, живеещи и работещи в замърсена атмосфера, както и страдащите от астма и бронхит са подложени на най-голям риск. Той се появява, когато малките въздушни сакчета (алвеолите) в белите дробове се увредят и след това се увеличат и се пръснат. Това намалява приема на кислород и може да доведе до сърдечна недостатъчност. Недостигът на въздух и сините устни са симптоми на емфизем.

ЛЕЧЕНИЕ

Жизнен стил. Изследванията са показали, че физическите упражнения, които концентрират или контролират дишането, например ка­ране на колело, ходенето, плуването и йога, могат силно да облекчат симптомите.

Ароматерапия. Масажирайте гърдите с атласов кедър, мента и евкалипт. Правете инхалации с босилек, евкалипт, исоп и мащерка – в дифузер или пещ за есенциални масла.

Билкова медицина. Корен от женско биле и черен оман са природни средства за отхрачване. Чесънът (Allium sativum) е много мощно билково средство, действащо върху бактериите, вирусите и паразитите. Полезен е при хронични дихателни болести.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Акупунктура. Тя може да подобри кръвообращението в дробовете и да подпомогне по-лесното дишане.

Рефлексология. Нежното масажиране на белодробната област Върху горната повърхност на двата крака улеснява дишането.

Хомеопатия. Хомеопатът може да препоръча следните лекарства:

  • за шумни и задушаващи хрипове без храчки – Antimonium tart.;
  • когато оплакванията се влошават в облачно време, В топли стаи и рано сутрин – Ammonium carb.;
  • когато състоянието се влошава на студен въздух и при течение късно вечер – Е par sulf.

Предпазни мерки

Ако има признаци на дихателна недостатъчност (характеризирана от много сериозен недостиг на въздух и посинели устни), Това може да е емфизем – потърсете спешна медицинска помощ и започнете изкуствено дишане, докато тя не пристигне.

Туберкулоза (ТБ)

Чесън, мед и лимон при туберкулоза
Чесън, мед и лимон при туберкулоза

Туберкулозата (ТБ) беше станала рядкост в развитите страни, но след като СПИН предразполага към ТБ, днес се наблюдават повече случаи. Туберкулозата е ендемична в страни, където бедността е голяма, храненето — недостатъчно и има свръхнаселение, но бързо се увеличава и на други места. Разпространението на HIV означава, че повече хора са податливи на ТБ, която процъфтява там, където имунната система е отслабена. Миграцията, туризмът и международните въздушни полети са спомогнали за пренасянето на бацила Mycobacterium tuberculosis с плашеща ефикасност ТБ е силно инфекциозна и лесно се разпространява чрез влагата във въздуха. Телесен контакт не е необходим. Най-често срещаното място на инфекцията са белите дробове, но тя може да се открие и в лимфните жлези и мембраните, покриващи главния мозък. Симптомите на ТБ са отслабване, треска и нощни изпотявания, упорита кашлица с жълти или кървави храчки, болки в гърдите, липса на въздух, подуване на лимфните жлези, понякога със секрети през кожата, меки кости и колапс на костите, водещ до деформации, разрушаване на бъбреците и възпаление на пикочния мехур.

Лечение

Натуропатия. Чесънът е особено ефективен. Обикновено се е препоръчвало лечение на “високия дух”: добро хранене, почивка, релаксация, липса на стрес, слънце и чист, свеж въздух.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Хомеопатия и ароматерапия. И двете могат да помогнат за облекчаване на симптомите. Хомеопатът може да препоръча “nosode” (лекарство, направено от посявка болна тъкан) като превантивно средство.

Съвети

Яжте повече храни, богати на магнезий (или приемайте добавки) и протеин. Почивките и свежият въздух също ще насърчат оздравяването.

От жизненоважно значение е да се получи медицинска помощ, ако подозирате наличие на ТБ – за доказване на диагнозата, за установяване на дългосрочно лечение с антибиотици, за осигуряване на хоспитализация при тежките случаи, за предотвратяване разпространението на болестта и за проследяване на заразените контактни лица.

Пастьор, чесънът и туберколозата

Великият френски химик от XIX в. Луи Пастьор открива, че чесънът има антисептични свойства. Чесънът е използван за пръв път за лечение на туберкулоза в началото на XX в. и изследванията, проведени оттогава насам, са установили, че той е ефективен при бактерии, гъбички, вируси и паразити. Хербалистите разглеждат чесъна като ефективно превантивно средство.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *