ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТЕМПАЛГИН / TEMPALGIN

Съдържа метамизол натрий, триацетонамин 4-толуенсулфонат, пшенично нишесте, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, талк, повидон, оцветител

Предназначение

темпалгин
Темпалгин неутрализира успешно лека до средна болка

ТЕМПАЛГИН е лекарствен продукт с трайно болкоуспокояващо действие; притежава и по-слабо изразен понижаващ температурата ефект. Медикаментът въздейства върху блестната симптоматика, като потиска простагландиновия синтез и по този начин неутрализира усещането за болка.

Продуктът се прилага успешно при състояния със слаба до умерена болка – зъбобол, болки след стоматологична интервенция, главоболие с мигренозна характеристика, невралгии, мускулни и ставни болки.

Как се приема

Приемът на ТЕМПАЛГИН като дневна доза и продължителност се определя от лекар. Стандартната доза е 3-4 пъти дневно по една таблетка; таблетките се поглъщат цели, с вода, след хранене. Препоръчително е приемът да става през равни интервали от време и в едни и същи часове. Най-често медикаментът се изписва за 3-5 дни.

Подрастващи над 15 години могат да вземат два пъти по една таблетка дневно.

ТЕМПАЛГИН може да се приеме половин час преди стоматологична интервенция, както и след нея според лекарските препоръки.

Ако пропуснете прием, вземете таблетката възможно най-бързо – но само при положение, че времето на следващия прием не е твърде близо. Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуска.

При предозиране е възможно да се получат гадене и болки в корема, световъртеж, отпадналост, понижаване на кръвното налягане, припадък, смущения в сърдечния ритъм. При появата на подобни симптоми потърсете медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Не са изключени алергични реакции при лечението с ТЕМПАЛГИН: има данни за случаи на сърбеж и кожни обриви, оток на ларинкса, шок. В някои случаи медикаментът може да причини главоболие и замайване, гадене и повръщане, коремни болки, кървене, пожълтяване – свидетелство за нарушени чернодробни функции, понижаване на кръвното налягане и сърцебиене, промени в показателите на кръвната картина, нарушени бъбречни функции.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не се препоръчва при възможна алергична реакция към някой от лекарствените компоненти. Не се прилага и при проявена свръхчувствителност към лекарства със същите активни съставки.

Не използвайте ТЕМПАЛГИН при тежки бъбречни и чернодробни заболявания, при вродена глюкозо-6-фосфатдехидрогеназна недостатъчност, заболявания на кръвта с дефицит на бели кръвни клетки, при ниско кръвно налягане.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

ТЕМПАЛГИН не се дава на деца под 15-годишна възраст.

Не шофирайте по време на лечението с този продукт, тъй като е възможно той да причини влошена концентрация, замайване, неточна преценка на обстоятелства от външната среда.

Взаимодействие с други медикаменти

Ефектът от приема на ТЕМПАЛГИН може да е различен от очаквания, ако паралелно се приемат и други медикаменти. Комбинирането може да усили или отслаби положителния ефект от всички продукти, както и да провокира по-интензивна проява на нежеланите ефекти.

ТЕМПАЛГИН си взаимодейства с лекарства, потискащи централната нервна система, обезболяващи, противовъзпалителни, противозачатъчни, антикоагуланти, някои медикаменти за психични заболявания, антибиотици, противотуморния продукт циклоспорин, сънотворни.

Едновременният прием с алкохол увеличава вероятността от проява на странични ефекти.

________

Усреднена цена в аптеките – 2.50 лв за опаковка от 20 стандартни таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *