ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АЛЕРГОДИЛ / ALLERGODIL

Съдържа 0.05% разтвор на azelastine hydrochloride, бензалкониев хлорид, динатриев едетат, хипромелоза, сорбитол, натриев хидроксид, вода

Предназначение

алергодил
Алергодил – при алергичен конюнктивит и рино-конюнктивит, при възпалени и сълзящи очи от сенна хрема

АЛЕРГОДИЛ е антихистаминов лекарствен продукт – капки за очи, които предотвратяват или облекчават част от симптомите на сенна хрема или целогодишен алергичен ринит като зачервяване и сълзене на очите. Ефективен при дразнители от рода на полени, домашен прах и животински косъм – за алергичен конюнктивит или алергичен рино-конюнктивит.

Как се приема

АЛЕРГОДИЛ се прилага от два до четири пъти дневно според лекарските указания. При всяка апликация се поставя само по една капка във всяко око. Преди това зоната около окото се избързва внимателно, за да се отстрани всякаква влага. Издърпва се долният клепач и без докосване се пуска капка АЛЕРГОДИЛ в средата на освободената гънка. Операцията се повтаря и с другия клепач. След всяка апликация с леко движение клепачът се разтрива в посока към носа и обратно, за да се разнесе лекарството по цялата дължина.

При неволно предозиране рискът от нежелани последици е малък, но ако почувствате нещо необичайно, потърсете медицинска помощ. При пропускане на апликация не удвоявайте дозата, за да наваксате със следващата процедура.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефекти от лечение с АЛЕРГОДИЛ са редки, проявяват се в лека форма и са преходни. Възможно е след апликация да почувствате дразнене или леко парене, което отминава бързо.
Понякога лечението с този медикамент води до усещане на горчив вкус – състоянието не е опасно.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АЛЕРГОДИЛ може да предизвика алергична реакция с компонента си бензалкониев хлорид.

Продуктът не се използва за лечение на деца под 4-годишна възраст.

Не прилагайте при инфекции на очите.

Медикаментът не може да се използва, ако пациентът е с контактни лещи; свалете преди апликация и за времето на лечението използвайте очила.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни взаимодействия на АЛЕРГОДИЛ с други медикаменти, които да имат негативен ефект върху здравето на пациента. Въпреки това информирайте лекаря, който ви препоръчва този продукт, какви други лекарства приемате постоянно.

_________

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 6 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *