ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Червената детелина помага при менопауза и псориазис

Червената детелина помага при менопауза, псориазис и сърдечни заболявания. Билката е истински дар от природата.

 

През последните няколко десетилетия, червената детелина стана известна като ефективно средство за лечение и намаляване на симптомите на различни състояния и болести като: менопауза, намалена костна плътност, висок холестерол и кръвно налягане, както и при сърдечни проблеми. Освен всичко това, червената детелина се използва за лечение на различни симптоми, свързани с възпаления, слаб имунитет, кашлица, инфекции на дихателните пътища и кожни заболявания като псориазис и екзема.

червена детелина
Червената детелина помага при псориазис

Всички знаем, че четирилистната детелина носи добър късмет, но ако искате да не разчитате на случайността и да вземете всичко най-добро от живота, не търсете нея, а намерете червената детелина. Тя е истинско природно чудо, което е събрало в себе си множество ползи за здравето ви.

Традиционно тази билка се използва като натурално средство за балансиране на хормоните. Има различни изследвания, които показват ефективността на червената детелина върху симптомите на стареене.  Действието на растението е сравнително бързо и дава положителен ефект върху здравето на скалпа, косата, кожата, либидото, настроението, съня и енергичността – всичко това в рамките на няколко месеца.

Ползи за здравето от червената детелина

  1. Помага при менопауза

Когато нивата на естроген падат, особено по време на менопаузата, изофлавоните могат да имат положителен ефект за намаляване на симптомите, свързани със загубата им – горещи  вълни, проблеми със съня, наддаване на тегло, загуба на костна маса, костни счупвания и остеопороза, сърдечно-съдови проблеми, както и възпаление на ставите. Смята се, че около две трети от всички жени по време и след менопауза имат тези странични ефекти.  Това е една добра причина те да се обърнат към природната медицина. Много резултати от изследвания показват, че червената детелина носи облекчение на голям процент от жените в рамките на месец.

менопауза червена детелина

Червената детелина е богат източник  на изофлавони – даидзеин, биоханин А, формононетин и генистеин. Те са подобни на фитоестрогените в соята. Интересен факт е, че при жените в Азия, в чието меню често се включват соеви продукти, се забелязва по-малък процент на нежелани симптоми при менопауза, отколкото при тези на Запад.

  1. Спомага за поддържането на здравината на костите

Най-често срещаният тип остеопороза е тази, свързана със загуба на костна маса. Това се причинява от недостиг на хормони в яйчниците, в следствие на менопауза. Рискът за развитие на остеопороза при жените се увеличава по време и след менопауза, защото естрогенът играе важна роля при костната минерализация. Диета с високо количество изофлавони помага при това състояние. Червената детелина се вписва много добре в подобен хранителен режим, благодарение на своите съставки.  Приемът на изофлавони заздравява костите и повишава плътността им, предпазва от загуба на костна маса и предотвратява повишаването на нивата на алкалната фосфатаза.

  1. Пази от сърдечно-съдови заболявания

Пазенето на диети и недохранването при жените водят до недостатъчно количество основни хранителни вещества. Това от своя страна намалява нивата на естрогените и различни здравословни проблем.  Необичайно ниските нива на естроген не само увеличават риска от развитие на остеопороза, но и повишават възможността за появата на сърдечно-съдови заболявания.

Червената детелина помага за поддържане на здравето на артериите, намалява риска от атеросклероза, регулира високото кръвно и холестерола, както и предпазва от исхемична болест на сърцето, което е една от най-честите причини за смърт в САЩ и много западни държави.

Благодарение на високото съдържание на изофлавони, които увеличават добрия холестерол, червената детелина е ефективен метод за превенция и лечение на сърдечно-съдови заболявания. Също така, предпазва от образуването на кръвни съсиреци, придава по-голяма гъвкавост на артериите, което подобрява притока на кръв  и хранителни вещества към органите и клетките.

  1. Намалява риска от някои видове рак

Изофлавоните блокират размножаването на раковите клетки, но могат и да предизвикат апоптоза (самоунищожение на раковите клетки). Червената детелина е ефективно средство за превенция на тези видове рак, които са свързани с хормонални промени в организма – рак на простатата, рак на гърдата.

  1. Третира кожни инфекции и възпаления
    psoriazis
    Псориазисът може да се третира с екстракт от червена детелина.

Резултатите от различни изследване сочат, че червената детелина, както и съдържащите се в нея изофлавони, ефективно забавят стареенето на кожата, намаляват възпаленията на кожата, симптомите на псориазис, екзема и обриви. Червената детелина стимулира производството на колаген и стимулират растежа на косата и ноктите.

Употребата на червена детелина само за около три месеца заздравява кожата, подобряват хидратацията й и защитават от рак на кожата. Билката може да се използва и при рани или изгаряния.

  1. Бори се с респираторните инфекции

Червената детелина се използва за профилактика и лечение на респираторни заболявания като кашлица, настинки, астма и бронхит. Тя има естествен прочистващ ефект, намалява тревожността и дискомфорта, причинена от различни заболявания. Билката подпомага отхрачването, облекчава бронхиалните спазми, а това от своя страна подобрява качеството на съня.

Червената детелина действа и като естествен диуретик и помага за пречистването на черния дроб, белите дробове, стомаха и кръвта.

Дозировка на червената детелина

  • Капсули – препоръчителната дневна доза е около 80 милиграма.
  • При консумацията на червена детелина под формата на чай е добре той да бъде приготвен от 1-2 супени лъжици сухи цвят на билката и 300 милилитра топла вода. Тази смес може да се приема до 3 пъти дневно.
  • Тинктура (съотношение 1:5, 30 процентов алкохол). Започнете с приема на 60 до 100 капки от един до 3 пъти дневно.
  • За лечение на екзема или псориазис, червената детелина се използва под формата на мехлем, след лекарско предписание.

Резултатите от натуралното лечение се появяват след около 3 месеца.

източници: http://draxe.com ; www.besthealthmag.ca

Ин дерма псориазис
ИН ДЕРМА помага при псориазис

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *