ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на щитовидната жлеза с нов революционен метод

Възлите на щитовидната жлеза вече могат да бъдат лекувани с помощта на  иновативен инвазивен (неоперативен)  метод, който е подходящ за лечение на възли  и при млечната жлеза

Лечение на щитовидната жлеза с нов революционен метод

Доц. Русанка Ковачева от Клиниката по тиреодни и метаболитни костни заболявания към УСБАЛ  по ендокринология „Акад. Иван Пенчев“ разказва за новия революционен метод, наречен високоинтензивен фокусиран ултразвук.

Пациентът се намазва с гел и с помощта на  два трасдюсера (две сонди) – едната е да се получи образ, а другата е да се излъчи ултразвукова енергия, се осъществява лечението.

Ултразвуковите лъчи преминават през кожата и въздействат върху набелязания обект – възела на щитовидната жлеза.

Методът е свързан с термоаблация и е напълно неинвазивен – не се прави прорез, разрез или друго нараняване целостта на кожата.

щитовидната жлеза
Лечение на щитовидната жлеза само през кожата

Прилича на едно обикновено ехографско изследване.

Температурата във възела на щитовидната жлеза се повишава над 60 градуса с помощта на ултразвук.

По този начин възелът се свива и най-важното е, че няма потенциал да нараства повече.

Действието на високоинтензивния фокусиран ултразвук е подобно като това на лазера, на високочестотните вълни, на микровълновата терапия.

Всички тези методи лекуват с помощта на висока температура, но има разлика.

При всички по-горе изброени методи трябва да бъде вкарана сонда във възела и по сондата се подава енергия.

щитовидната жлеза
Д-р Ковачева  за новото лечение на щитовидната жлеза

Докато при новото революционно лечение, ултразвукът преминава през кожата само с помощта на гел.

Този метод е подходящ за лечение и на  фиброаденоми на млечната жлеза, които са доброкачествени образования.

Те се появяват най-често при младите жени, които все още даже не са раждали.

Когато една такава жена трябва да бъде оперирана, положението става притеснително, затова много от жените не посещават лекар от страх.

Сега с новия революционен метод, подобни притеснения изчезват и здравето на жените е 100% гарантирано.

Понеже образуванията са доброкачествени, не се налага да се реже кожа, да се отстранява част от тъканите на гърдата, да не се получи деформиране на гърдата.

щитовидната жлеза
Възлите на щитовидната жлеза

Липсва белег по кожата на гърдата и на жените не им се налага да търсят пластичен хирург, който да скрие белега.

щитовидната жлеза
По време на самото лечение на щитовидната жлеза

Жени, които преди раждане са били лекувани с високоинтензивния фокусиран ултразвук, успешно са родили и кърмили своите бебета, а третираният аденом въобще не се е уголемил отново и повече не е причинил никакви проблеми.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 3 до “Лечение на щитовидната жлеза с нов революционен метод

  1. Сандрина каза:

    Нищо революционно няма в този метод, защото причината за възлите и кистите на жлезата си остават. След време те пак се появяват. Третират се последиците, а не първопричината. Спекулира се, че тези възли ще станат злокачествени и целта е да се правят операции. Истината е, че рак от щитовидката никога не тръгва, ако няма друго първично огнище откъдето да се пренесе в жлезата.
    Тази жлеза е богато кръвоснабдена и околните тъкани са наситени с лимфни възли. Така че в нея циркулират и много Т-клетки от имунната система, които не допускат развитие на карциноми в щитовидната жлеза. Ендокринните хирурзи в България са убили повече хора от Василий българоубиеца. За радост в последните години доста намаляха тези осакатяващи операции, но продължават да се притискат пациентите и да ги заблуждават, че това е единственото решение.
    Всъщност ако нещо лекува тези заболявания това е Импулсната терапия. Спираш да се тъпчеш с хормони и се чувстваш чудесно. Освен това с тази терапия се лекува и Хашимото, а то е вече доста по-разпространено от жлеза само с възли. Ако този сайт е направен с цел да се набират пациенти за операции ще е много жалко и позорно.

  2. Вучкова каза:

    Здравейте,
    Случайно попаднх на статията за новият метод на лечение на възли на щитовидната жлеза и съм силно впечатлена. Преди една година ми бяха открити множество възли, като най-големите са с размер 9 мм и 7 мм. В момента взимам Eutirox 25.
    Бих искала да знам дали този метод е все още във фаза на изследване или се прилага вече като рутинен метод? Освен това как мога да взема час за преглед?
    С благодарност Вучкова

  3. tetikova@abv.bg каза:

    Здравейте,
    Винаги с голям интерес чета вашите статий. Статията за „Лечение на щитовидната жлеза с нов революционен метод“ много ме впечатли.
    Моля ви, ако имате възможнос,т да ми кажете с този нов метод, може ли да се лекува Хашимото ?
    Знаете, че много са жените, които страдат от това заболяване на щитовидната жлеза.

    Благодаря ви
    Ваня Тетикова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *