Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако имате проблеми с щитовидната жлеза, прочетете тези съвети за лечение от алтернативната медицина

Щитовидната жлеза е с формата на буквата Н в долната част на шията и произвежда хормона тироксин, който контролира метаболизма на човека.

Съществена част от този хормон е химикалът йод и затова богатите на йод храни (морските продукти, ракообразните животни, органичните зеленчуци и йодираната сол) са жизненоважна мярка за самопомощ при проблеми с щитовидната жлеза, причинени от дефицит на йод. Хипертиреоидизмът е свръхактивност на жлезата; хипотиреоидизмът означава недостатъчна активност на щитовидната жлеза.

ХИПЕРТИРЕОИДИЗЪМ

Отслабването, засиленият апетит и изпъкналите очи са причинени от свръхактивност на щитовидната жлеза. Възможно е да има учестен пулс (тахикардия) и тремор. Друго име на това заболяване е токсична гуша и тя обикновено е резултат от свръхстимулиране на жлезата от някакъв абнормален хормон, а не толкова от грешка на самата щитовидна жлеза. Традиционното лечение е хирургичната операция.

лечение на щитовидната жлеза
Лечение на щитовидната жлеза с алтернативни методи

Лечение

Билкова медицина. Настойки от билката женевско срещниче три пъти дневно помагат за забавяне на действието на жлезата.

Хомеопатия. Хомеопатът може да предпише Iodium ЗОс два пъти на ден в продължение на 2 седмици.

ХИПОТИРЕОИДИЗЪМ

Липсата на енергия, мускулната слабост, напълняването и упоритите инфекции са симптоми на това заболяване. Те са резултат от недостатъчна активност на щитовидната жлеза. Пациентът може да изпитва студ и да има прегракнал глас, груба кожа и запек.

Лечение

Билкова медицина. Запарки от билката блатен аир помагат за регулиране на щитовидната функция.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Хомеопатия. Специфичните лекарства могат да включват Arsenicum alb., но като цяло лечението трябва да е конституционално и да е предписано от хомеопат

ГУША

Гушата е уголемяване на щитовидната жлеза. Симптомите на заболяването са сърцебиене, изпъкнали очи, раздразнителност и повишена температура. Това не е същото като хипертиреоидизма (вж. по-горе). Гушата често се причинява от дефицит на йод в храната и може да се облекчи чрез приемане на йодна добавка.

Лечение

Рефлексология. Рефлексологът масажира областите, които са свързани с щитовидната жлеза — в палеца на крака и в свода.

Консултирайте се с квалифициран практик/терапевт за:

Акупунктура. Акупунктуристът може да лекува заболяването с фини игли, поставени на определени места в “енергийните пътища” на тялото, за да изчисти пречките през кръвообращението и потока на енергията, и натрупването на флегма, която в китайската медицина се свързва с проблеми с щитовидната жлеза.

Хомеопатия. Лечението трябва да е конституционално, но специфичните лекарства включват Iodum ЗОс, Spongia ЗОс, Calcarea ЗОс и Fluoric ас. ЗОс.

ти лайф капсули
ТИ ЛАЙФ (капсули) – при проблеми с щитовидната жлеза, -50% НАМАЛЕНИЕ

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *