ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СПАЗМОБЛОК / SPASMOBLOC

Съдържа метамизол натрий, питофенон хидрохлорид, фенпиверин бромид, пшенично нишесте, лактоза монохидрат, желатин, микрокристална целулоза, натриев хидрогенкарбонат, магнезиев стеарат, талк

Предназначение

спззмоблок
Спазмоблок успокоява гладката мускулатура и спира умерени болки при жлъчни и бъбречни колики

СПАЗМОБЛОК е комбиниран продукт с обезболяващо и спазмолитично действие. Отпуска гладката мускулатура и неутрализира болезнената симптоматика при стомашни и чревни спазми, бъбречни и жлъчни колики, при болезнен цикъл.

Как се приема

СПАЗМОБЛОК се приема според указанията в пациентската листовка или на медицинско лице. Дневната доза е съобразена с възрастта на потребителя.

Деца над 15 години и възрастни могат да приемат до 4 пъти дневно по 1-2 таблетки. Максималната доза е 6 таблетки.

Деца от 12 до 15 години вземат до три пъти дневно по една таблетка, максимална дневна доза 3 таблетки.

Деца от 9 до 12 години могат да приемат до три пъти дневно по половин таблетка, но не повече от две таблетки за деня.

Таблетките се приемат с вода след хранене. Продължителността на лечението с този медикамент е до три дни.

При неволно предозиране е необходима консултация с медицинско лице. Ако превишаването е сериозно, могат да се почувстват ефекти от рода на гадене и повръщане, алергични реакции, световъртеж, смущения във функционирането на бъбреците и черния дроб, гърчове.

Ако е пропуснат пореден прием на медикамента, не наваксвайте с двойна доза при следващия.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на СПАЗМОБЛОК може да причини промени в някои кръвни показатели; промените са преходни и показателите се нормализират след спирането на медикамента.

Възможни са нарушения на имунната система с прояви от рода на обриви, сърбеж и уртикария, понякога с отоци на лицето, устните и гърлото, затруднен говор и преглъщане, затруднения в дишането, бронхоспазъм.

Има данни също за отклонения от рода на замайване, зрителни нарушения, понижаване на кръвното налягане и нарушения на сърдечния ритъм, пресъхване на устата, гастритни кризи. Има редки случаи на затруднено функциониране на отделителната система, бъбречни възпаления, поява на мехури по кожата.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СПАЗМОБЛОК не се прилага при алергия към един или повече компоненти.

Медикаментът не е подходящ при чревна непроходимост, мегаколон, затруднено отделяне на жлъчен сок и урина – атония на мехурите.

Противопоказан е при бъбречна и чернодробна недостатъчност.

Този продукт не се препоръчва при закритоъгълна глаукома, някои заболявания на кръвта, при наследствени заболявания като дефицит на глюкозо-б-фосфат дехидрогеназа и порфирия.

Не се прилага при бременност и кърмене.

СПАЗМОБЛОК не е подходящ за деца под деветгодишна възраст.

Прилагането при рискови пациентски групи изисква индивидуална преценка за безопасност, както и постоянен контрол при евентуално лечение с този медикамент. Касае се за диагнози от рода на миастения гравис, заболявания на бъбреците, черния дроб и чревния тракт, гастроезофагеален рефлукс, сърдечни заболявания, непоносимост към аналгетици и нестероидни противовъзпалителни средства.

Медикаментът може да причини световъртеж и зрителни нарушения; не шофирайте, ако чувствате тези симптоми.

Взаимодействие с други медикаменти

Съвместяването с други лекарства трябва предварително да отчете възможните взаимодействия и ефекта от тях. По преценка на лекуващия някои от медикаментите могат да бъдат спрени за времето на терапията със СПАЗМОБЛОК, или да се спазват определени интервали от време, да се направи корекция на дозите.

СПАЗМОБЛОК влиза във взаимодействия с медикаменти като метамизол, антикоагуланти, трициклични антидепресанти, орални контрацептиви, барбитурати, алопуринол, антипиретици, противовъзпалителни и пр. При някои съвместявания се увеличава рискът от проява на нежелани странични ефекти.

________

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 20 стандартни таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *