Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

УНАЗИН / UNASYN

Съдържа султамицилин, лактоза, царевично нишесте, натриев нишестен глюколат, хидроксипропилцелулоза, магнезиев стеарат, макрогол 6000, хидроксипропилметилцелулоза, титанов диоксид, талк

Предназначение

уназин
Уназин помага при бактериални инфекции

УНАЗИН е пеницилинов антибиотик, ефективен при бактериални инфекции. Предназначен е за перорален прием. След като попадне в организма, продуктът се трансформира в два компонента – ампицилин, който е антибиотик, и сулбактам. Сулбактамът подкрепя ефекта от въздействието на антибиотичната съставка в случаи на възпаления, причинени от резистентни към пеницилина патогени.

Продуктът се препоръчва при инфекции на дихателните пътища – от тонзилит, синузит, ушни възпаления, през бронхит и до пневмония включително. Ефективен е при възпаления на уринарния тракт, при инфекции на кожата и меките тъкани и при полово предавани болести с последващи инфекциозни процеси.

Как се приема

Приемът на УНАЗИН е перорален; таблетките се поглъщат цели, с вода, следвайки лекарските указания. Препоръчва се хапчетата да се вземат по едно и време. Дозата се определя от възрастта на пациента и характера на заболяването. Терапията с този медикамент обикновено продължава 5 до 14 дни.

Стандартната доза за възрастни и деца с тегло над 30 килограма е една или две таблетки от 375 мг, два пъти в рамките на денонощието.

Деца под 30 кг могат да вземат на два приема дневна доза, изчислена съобразно теглото им (25-30 мг за килограм).

При пациенти с бъбречна недостатъчност приемът на определената от лекар доза трябва да става през по-дълги интервали от време.

При лечение на полово предавани болести като гонорея се препоръчва висока еднократна доза от порядъка на 6 таблетки по 375 мг. Паралелно с това може да се приеме един грам пробевицид, за да се поддържа по-дълго време въздействието на УНАЗИН.

Възможни нежелани ефекти

Възможно е лечението с УНАЗИН да причини определени алергични реакции. Освен това има информация за смущения в стомашно-чревния тракт: гадене и повръщане, диария, крампи. Сред нежеланите ефекти също са замайване и пристъпи на задух, кожни реакции – сърбеж, обриви, уртикарии.

В редки случаи се развива сънливост, умора и главоболие. Регистрирани са и случаи с конвулсии.

Сред редките странични ефекти са още възпаление на езика и лигавицата на устната кухина, отклонения в кръвната картина, проблеми във функционирането на черния дроб, лющене на кожата или ексфолиантен дерматит, обриви с мехури, бъбречни възпаления.

Кога НЕ БИВА да се употребява

УНАЗИН не бива да се употребява при алергия към един или повече компоненти, както и към пеницилин.

Медикаментът не се прилага при заболяването инфекциозна мононуклеоза.

Това лекарство се избягва при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Някои лекарствени взаимодействия променят ефекта от прилагането на УНАЗИН, затова е необходимо предварително да се прецени безопасността на съвместяването. Специално внимание е потребно при паралелен прием с антикоагуланти, лекарства за подагра, медикаменти от рода на сулфонамиди, тетрациклини, хлорамфеникол. Същото се отнася за метотрексат, противозачатъчни таблетки с естроген.

______

Усреднена цена в аптеките – 13 лв за опаковка от 12 таблетки по 375 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *