Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се справите с диабета на работното място?

Много диабетици са изправени пред трудно решение: да кажат ли на началниците и колегите си за здравословното си състояние или да си замълчат? Без значение кое ще изберете, добре е да помислите как ще се справяте в деликатните ситуации, свързани със заболяването, които ще изникват на работното ви място.

Намерете доверен помощник за спешни случаи. Ако сте застрашени от хипогликемия, която е възможно последствие от употребата на инсулин и лекарства за понижаване на кръвната захар, някой от работата ви трябва да знае как да ви помогне, ако стане нужда.

диабет работно място
Дали да уведомите работодателя си, че страдате от диабет, е ваш личен избор

Помолете колега, който е дискретен, работи близо до вас и може спокойно да се справя с проблеми. Обсъдете видимите симптоми, които може да получите, като нервност, раздразнителност или некоординирани движения. Покажете на „помощника“ си къде държите спасителната храна и се погрижете тя винаги да е там.

Ако лекарят ви е предписал глюкагон за спешни случаи, научете помощника си как да го инжектира, в случай че загубите съзнание, и съхранявайте лекарството на леснодостъпно място.

Подгответе си учтив отговор за колегите, които раздават медицински съвети. Ако кажете на колегите си, че страдате от диабет, подгответе се да получите непотърсени съвети от „самородните“ лекари. За да прекъснете лекцията на рецепционистката относно чудодейния лек за диабет, който видяла предната вечер по телевизията, използвайте предварително обмислен учтив отговор. Опитайте с: „Благодаря, че сподели. Лекарят и диетологът ми се грижат да съм информиран/а за всички стъпки, които трябва да предприема.“ Или: „Благодаря за загрижеността, но се справям.“

Преди да приемете ново предложение за работа, представете си как ще се справяте със заболяването в новата обстановка. Ако страдате от полиневропатия, засягаща стъпалата, работа, която изисква да сте на крак по цял ден, не е най-подходящият избор. Тъй като пристъпът на ниска кръвна захар може да застраши безопасността ви, помислете добре дали искате да работите с тежки машини.

Уверете се, че сте напълно запознати с работното време и изискванията на работата, преди да вземате решения относно промяна в кариерата си.

Дали да уведомите работодателя си, че страдате от диабет, е ваш личен избор. По принцип ръководителите ви могат да ви разпитват за здравословното ви състояние само ако според тях страдате от нещо, което се отразява на представянето ви в работата или ако някоя медицинска диагноза представлява опасност на работното място.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *