Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БУСКОЛИЗИН / BUSCOLYSIN

Съдържа хиосцинов бутилбромид, лактоза монохидрат, винена киселина, целулоза, натриев нишестен гликолат, талк, магнезиев стеарат, титанов диоксид, захароза, желатин, арабска гума, оцветители, захароза, глицерол

Предназначение

бусколизин
Приемът на бусколизин успокоява спазмите на гладката мускулатура

Медикаментът БУСКОЛИЗИН е от утвърдените на родния лекарствен пазар; ценен е заради доказания си спазмолитичен ефект. Отпуска гладката мускулатура на стомашно-чревния тракт и жлъчните пътища, прилага се успешно при болезнени спазми на отделителната система. Използва се самостоятелно или като част от комплексно лечение при състояния със спазми и болки на изброените системи и органи.

Как се приема

Таблетките БУСКОЛИЗИН се приемат преди хранене с достатъчно вода. Не дъвчете и не стривайте!

Възрастни и деца над 12 години могат да приемат по 1-2 таблетки два до четири пъти дневно; пределната дневна доза е 8 таблетки.

Деца от 6 до 12 години приемат не повече от три пъти дневно по една таблетка.

Предозирането с бусколизин може да причини пресъхване на устата, затруднено преглъщане, превъзбуда, повишаване на температурата, ускорен сърдечен ритъм, халюцинации, дразнене и зачервяване на кожата. При подобни симптоми се свържете с личния си лекар и ако е необходимо потърсете медицинска помощ.

Не вземайте двойна доза, ако случайно сте пропуснали прием и е дошло времето на следващия.

Възможни нежелани ефекти

Сравнително рядко приемът на БУСКОЛИЗИН причинява гадене и повръщане, запек, пресъхване на устата и затруднено преглъщане. Възможни са също зрителни смущения, разширяване на зениците и повишаване на вътреочното налягане, смущения в отделянето на сълзи, на урина, тахикардия и повишено артериално налягане.

Има данни за редки алергични реакции от рода на сърбеж и обриви, уртикарии, единични случаи на затруднено дишане и алергичен шок. Сред епизодичните смущения са още проблеми с потоотделянето, световъртеж, главоболие и нервност, нарушена координация на движенията, слабост.

В отделни случаи пациенти се оплакват от безсъние и тревожност, халюцинации, състояния с повишена възбудимост.

Ако проявата на тези симптоми се свързва с приема на бусколизин и признаците се проявяват с нарастваща сила, трябва да се направи консултация с лекар и да се вземат адекватни мерки.

Кога НЕ БИВА да се употребява

БУСКОЛИЗИН не бива да се използва при алергия към някой от компонентите.

Този медикамент не е подходящ за пациенти с глаукома, миастения гравис и мегаколон.

Не се препоръчва прием при бременност – особено в първия триместър, както и при кърмене.

Приемът на БУСКОЛИЗИН може да причини зрителни нарушения, замайване или тахикардия. Това би създало опасност при шофиране или работа с тежки машини, затова по време на лечението е необходимо тези дейности да не се практикуват.

Взаимодействие с други лекарства

БУСКОЛИЗИН влиза във взаимодействия с немалко медикаменти; по принцип приемът на други лекарства едновременно с него задължително се обсъжда с лекуващия. За много от тях е известно, че променят ефекта от БУСКОЛИЗИН. Такива са медикаменти за Паркинсонова болест, антипсихотици, три- и четирициклични антидепресанти, хинидин, дигоксин, лекарства за астма, за гъбични инфекции, метоклопрамид – при повръщане, кортикостероиди, антиациди, цитрати.

_

Усреднена цена в аптеките – 2.50 лв за опаковка от 20 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *