ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДИПРОЗОН / DIPROSONE

Съдържа бетаметазон, хлорокрезол, натриев дихидроген фосфат дихидрат, фосфорна киселина, течен парафин, цетостеарилов алкохол, макрогол цетостеарилетер, бял мек парафин, натриев хидроксид и вода

Предназначение

дипрозон
Крем или унгвент дипрозон се прилага предпазливо – съдържа кортикостероиден компонент

ДИПРОЗОН е продукт за локално външно приложение от групата кортикостероиди. Има мощен оздравителен ефект при състояния със силен сърбеж, зачервяване и оток. Използва се по лекарска препоръка в дози, консултирани с дерматолог. Не се препоръчва продължителна употреба.

Как се приема

Кремът ДИПРОЗОН се полага на тънък слой върху проблемнта зона на кожата с леки втривания. Апликацията се извършва веднъж или два пъти дневно, според лекарските указания. Този продукт се предлага и под формата на унгвент, маз. Коя форма е най-подходяща за конкретния пациент, определя лекуващият.

При неволно предозиране излишното количество се отнема внимателно с памучен тампон. Продуктът не бива да попада в очите или устата. Ако това се случи, консултирайте действията си с медицинско лице. Ако от продукта случайно бъде погълнато някакво количество, особено от малко дете, потърсете лекарска помощ незабавно.

ДИПРОЗОН е лекарствен продукт за краткотрайно приложение. Не удължавайте самоволно употребата му, тъй като продължителното третиране, особено ако се касае за по-голям участък от кожата, вкарва в организма високи дози кортикостероиди.

След обработката с ДИПРОЗОН третираното място не се превързва и не трябва да се покрива със стегната дреха или памперс, освен в случаи, когато това е препоръчано от лекар.

Възможни нежелани ефекти

При правилна употреба и спазване на инструкциите продуктът не би следвало да причини опасни странични ефекти. Все пак е възможно пациентът да почувства дискомфорт и сърбеж, изсъхване на кожата и локални инфекции, поява на акне, увеличено окосмяване, изтъняване на кожата и склонност към лесно нараняване, стрии, промяна на цвета на кожата.

При продължително прилагане за подрастващи са възможни смущения в растежа поради действието на кортизоновия компонент.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ДИПРОЗОН не бива да се употребява при алергия към хлорокрезол или друг компонент на продукта.

Медикаментът не се препоръчва за деца под 12-годишна възраст. Деца и подрастващи над тази граница се лекуват с продукта само под лекарски контрол.

Бременни и кърмачки задължително се консултират с лекар за безопасното приложение на продукта – крем или унгвент, при условие за минимален срок на използване.

ДИПРОЗОН не се използва за дълбоки открити рани, рани от изгаряния, при нарушена цялост на кожата.

Взаимодействие с други медикаменти

Възможни са лекарствени взаимодействия на ДИПРОЗОН с други продукти; консултирайте с лекуващия необходимостта от съвместяване и как това да стане безопасно.

________

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *