Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Василка Юрукова за пролетната умора и подсилването с шуслерови соли

Д-р Василка Юрукова коментира проблемите на пролетната умора и препоръчва подсилване на организма с полезни шуслерови соли. Пролетната умора се появява, когато в организма има голям дефицит на витамини и минерали. Този проблем не трябва да се подценява, защото може да се задълбочи.

Отслабване на имунната система се получава през продължителните зимни месеци.

През тях има дефицит на  слънчева светлина, съпроводена с понижена консумация на пресни зеленчуци и плодове,  които обезпечават организма с необходимите витамини, както и минерални соли.

В края на зимния период и началото на пролетта наблюдаваме процес на промяна в климата, а всеки човешки организъм трябва да се пренастрои.

Това пренастройване е свързано и с изразходване на допълнителна енергия, която причинява по-бързо изразходване на силите.

пролетната умора
Д-р Василка Юрукова говори за пролетната умора

Да не забравяме, че през зимния период ние водим заседнал начин на живот, а през пролетта, лятото и есента нашият двигателен режим се увеличава.

Не трябва да подценяваме и факта, че вследствие на прекарани различни вирусни и  грипни заболявания през зимата, свързани с прием на различни медикаменти,  човешкият организъм отново е бил подложен на изтощение – в тялото са останали натрупаните токсини и други химически субстанции.

Липсата на минерали и соли довежда до главоболие, световъртеж, апатия, липса на апетит, отпадналост и други реакции на тялото.

Пациентите могат да приемат полезната комбинация от мед, лимони и орехи (1 лимон нарязан на парчета, 5-6 орехови ядки и 4-5 супени лъжици домашен мед) на гладно,  3 пъти по 1 супена лъжица в продължение на поне 1 седмица, за да засилят своя имунитет.

пролетната умора
Д-р Юрукова при Деси Стоянова  и  Сашо Кадиев в „Преди обед“

Но има още по-лесен и ефикасен начин – чрез прием на шуслерови соли.

За хора, които до сега не са приемали шуслерови соли, добрата новина е, че те могат да се пият от малки деца, възрастни хора, кърмачки и бременни жени.

Шуслеровите соли представляват  таблетки, които се разтварят във вода.

Д-р Юрукова препоръчва шуслерова сол № 2 калиев фосфат и сол № 5 калциев фосфат.

Комбинацията от двете шуслерови соли подпомагат да се намали киселинността в организма. Те действат като антиоксиданти и намаляват свободните радикали.

Повишават енергията за образуване на нови клетки в организма.

Стандартната доза са 3 таблетки за възрастни и 2 за деца.

Ако един човек се чувства много изтощен, може да удвои дозата – по 6 или по 4 таблетки дневно.

Положителният ефект се усеща бързо – след един или два дни човек усеща прилив на енергия.

Добре е да се вземат поне  2 или 3 седмици, за да се задържи добрият ефект,  обясни д-р Юрукова.

Има опасност пролетната умора да се окаже мимикрия. Човек си мисли, че няма сили и енергия заради пролетната умора, а всъщност може да има анемия.

Първо намаляват количеството на червените кръвни телца. След това спада нивото на хемоглобина и накрая се появява анемията.

Анемия се получава, когато липсва желязо в кръвта, напомни д-р Василка Юрукова. Но липсата на витамин В12  също може  да бъде предпоставка за появата на анемия.

Ако след 7 до 10 дни вие сте приемали шуслеровите соли,  консумирали сте повече пресни зеленчуци и риба, но продължавате да се чувствате отпаднали, трябва да си направите кръвни изследвания, за да разберете дали имате нисък хемоглобин или вече сте стигнали до анемия.

Пролетната умора ще изчезне, ако приемате комбинация от шуслерова сол № 3  – железен фосфат, сол № 5 – калиев фосфат и № 8 – натриев хлорид.

Приемате по 3 таблетки сутрин на гладно, 30 минути преди да се храните (Фрамар).

Смяната на сезоните в България е нормално повтарящо се явление, затова вие можете да се подготвите предварително.

Добре е да започнете минимален прием на шуслерови соли против пролетната умора още от средата на месец февруари и да продължите поне до края на март, ако искате да разчитате на силна имунна система, която да ви гарантира добро здраве.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *