ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЕКСПЕКТОРАНС №5 / EXPECTORANS №5

Съдържа екстракти от лечебна ружа и дива мащерка, натриев бензоат, калиев бромид, амониев хлорид, анасоново масло, глицерол, сорбитол, етанол, полисорбат 80, полоксамер 188 и вода

експекторанс №5
Експекторанс №5 е сироп за кашлица, предназначен за възрастни и деца над 12 години

Предназначение

ЕКСПЕКТОРАНС №5 е сироп за кашлица с противомикробно и отхрачващо действие. Препоръчва се при астма, бронхит, възпаления на горните дихателни пътища. Приемът на този продукт отпуска мускулатурата на бронхите и улеснява дишането. Чрез умело композираните съставки се постига втечняване на секретите и по-лесното им отхрачване, потискане рефлекса на кашляне и успокояване на дихателните органи.

Как се приема

Сиропът ЕКСПЕКТОРАНС № 5 се приема три пъти дневно след хранене – по две чаени лъжички. Дозата е за възрастни и деца над 12-годишна възраст.

Лечението с този медикамент продължава 7 до 10 дни. Ако в процеса на терапията не се получи подобрение или симптоматиката се влоши, потърсете съдействието на лекар.

Препоръчаните дози не бива да се превишават. При неволно предозиране е възможно да се получат симптоми като гадене и повръщане, болки в корема, диария, сънливост, тремор, халюцинации и отклонения в алкално-киселинния баланс. Ако това се случи с вас или ваш близък, незабавно потърсете медицинска помощ.

Не вземайте двойна доза ЕКСПЕКТОРАНС № 5, ако пропуснете редовен прием.

Възможни нежелани ефекти

ЕКСПЕКТОРАНС №5 като цяло се приема добре, но е възможно при някои пациенти да се проявят странични ефекти. Най-често става дума за гадене и повръщане, сънливост, алергични обриви. Подобни симптоми обикновено са преходни, но е възможно да се проявяват с нарастваща интензивност. В такива случаи приемът се спира; търсете консултация със специалист.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Лечението с ЕКСПЕКТОРАНС №5 не бива да се прилага при пациенти с алергия към някоя от съставките или към аспирин.

Не приемайте този сироп по време на бременност или кърмене.

Медикаментът е противопоказан за потребители с остри или хронични заболявания на бъбреците и черния дроб.

Не се препоръчва в случаи с нарушен алкално-киселинен баланс, потвърдено лабораторно.

Да не се дава на деца под 12-годишна възраст.

Рискови групи по отношение на този медикамент са пациентите, приемащи сънотворни или лекарства за неврози, лица с вродена непоносимост към фруктоза, с мозъчни увреждания, епилепсия, страдащи от алкохолизъм.

При лечение с този продукт избягвайте шофиране и работа с тежки машини, тъй като сиропът може да причини сънливост, влошена концентрация, забавени реакции.

Взаимодействие с други медикаменти

Екстрактът от ружа, който е активна съставка в ЕКСПЕКТОРАНС №5, съдържа висок процент слузни вещества и това би попречило на усвояването на други медикаменти. По тази причина сиропът никога не се взема заедно с други лекарства; необходим е интервал от два часа преди или след него.

Усреднена цена в аптеките – 3.80 лв за флакон от 80 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *