ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

При камъни в бъбреците: 8 домашни рецепти за лечение

Камъни в бъбреците? Никога повече с тези домашни методи!

Бъбречните камъни са много често срещан проблем. Камъни в бъбреците се образуват от химикалите в урината, като фосфор, калций и пикочна и оксалова киселина. Други чести причини за камъни в бъбреците са прекомерната консумация на витамин D, минерален дисбаланс, дехидратация, подагра и неправилно хранене. Независимо от размера им, те могат да причинят силна болка. Други симптоми включват често и болезнено уриниране, гадене, повръщане и прекомерно изпотяване.

В допълнение към конвенционалните лекарства, по-голямата част от случаите на камъни в бъбреците могат да се лекуват с помощта на естествени съставки и методи. Много от тях действат и като превенция. Пиенето на достатъчно течности могат също да помогнат за справяне с проблема, пише top10homeremedies.com.

1. Лимонов сок и зехтин

Традиционно комбинацията от лимонов сок и зехтин се използва като домашен лек при камъни в бъбреците. Лимонената киселина помага за разбиването на камъните на калциева основа и предотвратява новото им образуване.

  • Вземете четири супени лъжици или една четвърт чаша пресен лимонов сок. Добавете същото количество зехтин. Изпийте сместа, а след това приемете вода.

Правете това два пъти на ден в продължение на три дни. Не е необходимо да консумирате сместа, ако успеете да изхвърлите камъните от първия път.

Внимание: Този метод може да не е подходящ при големи камъни в бъбреците. Консултирайте се с лекар, преди да приемете това лекарство.

 

 

2. Ябълков оцет

  • Ябълковият оцет помага за разграждането на камъните в бъбреците. Той има и алкализиращ ефект на кръвта и урината.
  • Смесете две супени лъжици от органичен ябълков оцет и една чаена лъжичка мед в чаша топла вода. Пийте по няколко пъти дневно.

3. Листа от коприва

Листата от коприва помагат за поддържането на потока на водата през бъбреците и пикочния мехур, като по този начин се улеснява уринирането. В същото време, те предпазват от появата на бактерии. Чаят от коприва действа още и като естествен диуретик.

  • Добавете две супени лъжици изсушени листа на коприва в чаша топла вода. Оставете да се накиснат за 10 минути и прецедете. Пийте 2-3 чаши дневно в продължение на няколко седмици

4. Босилек

Босилекът помага за изхвърляне на камъните от бъбреците.

  • Направете чай от босилек, накисвайки 5-6 листа във вряща вода за около 10 минути. Пийте го охладен.
  • Смесете една чаена лъжичка сок от босилек и мед. Приемайте всяка сутрин в продължение на пет месеца. Можете и да дъвчете 2-3 листа босилек дневно.

5. Диня

Динята е чудесен начин за лечение на камъни в бъбреците, съставени от калциеви и магнезиеви фосфати и карбонати. Тя помага за регулиране и поддържане на нивото на киселина в урината. Високото съдържание на калий и вода помага за изхвърляне на камъните от бъбреците. Редовната консумация на диня предотвратява появата им.

Динята е чудесен начин за лечение на камъни в бъбреците

6. Житни стъбла

Сокът от житни стъбла е много ефективен при лечение на камъни в бъбреците и други бъбречни заболявания. Можете да подправите сока с една чаена лъжичка лимонов сок и босилек. Пийте 2-3 пъти на ден. Сокът от житните стъбла е добър източник на магнезий, калий, желязо, аминокиселини, хлорофил и витамини.

7. Целина

Една чаша сок от целина ще облекчи болката. Целината ще помогне за изхвърляне на токсините, които образуват камъни в бъбреците. Диуретичните й свойства ще помогнат за изхвърлянето им от организма.

  • Пийте по една чаша сок от целина дневно, за да предотвратите образуването на камъните в бъбреците.
  • Може да направите билков чай от семената на целината. Това ще помогне за лечението на камъните, образувани в следствие на натрупване на пикочна киселина.

8. Фасул

Високото съдържание на фибри във фасула го прави ефективно средство за лечение на всякакъв вид проблеми, свързани с пикочния мехур, бъбреците, включително и камъни в бъбреците.

  • Извадете фасулените зърна от шушулките и варете на слаб огън, докато омекнат. Прецедете течността и я оставете да се охлади. Прецедете отново. Изпий на няколко пъти през целия ден, за да облекчите болката. Не трябва да съхранявате течността за повече от 24 часа, тъй като ще загуби своите лечебни свойства.

Ако не усетите подобрение на състоянието си, след употребата на тези домашни методи, се консултирайте с лекар.

ХОЛИМИН – при камъни в бъбреците и жлъчката, за подкрепа на черния дроб

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *