ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Биологично лечение на ракови заболявания – тук е събрана най-важната информация!

Биологичните лечения на ракови заболявания, известни още като метаболитни лечения, действат чрез детоксикация и укрепване на организма, за да може той да се справи с туморните клетки и да ги разгради. Подходът почти винаги се осъществява чрез промени в храненето, често с помощта на хранителни добавки и билки, както и чрез прилагане на процедури за детоксикация, като клизми и промивки на дебелото черво.

Твърди се, че Парацелз и Хипократ лекували рак с биологични средства (чрез храна), но не можем да бъдем сигурни дали действително е ставало въпрос за злокачествени заболявания, които като цяло се смятат за проблем на нашето време. Съвременните биологични терапии при лечение на ракови заболявания започват да се появяват в началото на XX век.

Лечение на ракови заболявания
Лечение на ракови заболявания

Най-известната сред първите от тях е на Макс Герсон (1881-1959). Терапията на Герсон набляга на консумацията на екологично чисти храни, прилагането на клизми с кафе и детоксикация на организма с определени натурални добавки. Трябва да отбележим, че много специалисти по алтернативна медицина фокусират интересите си върху лечението на рака, макар и с променлив успех.

Ползите:

Биологичните лечения на рак са неинвазивни и необвързани с недостатъците на химиотерапията и лъчетерапията. Конвенционалните методи на лечение отслабват или напълно унищожават имунната система на организма и често оставят пациента в значително по-безпомощно състояние.

Биологичните лечения са насочени към укрепване на имунната система, за да може тя да преодолее всяко анормално състояние. При успешно биологично лечение на рак пациентът се чувства по-добре, отколкото преди да се разболее, всички функции на организма му работят в хармония и е с повишена енергия.

Всички биологични терапии се фокусират върху укрепване на човешкия организъм, така че той да може да унищожи раковите клетки, а не върху рака сам по себе си, както прави алопатичната медицина.

По тази причина биологичните методи акцентират върху здравословния начин на живот като основен момент в лечението на пациента. По-конкретно това означава въздържане от обработени, денатурирани храни и осигуряване на свободни от токсини и замърсявания храни и среда на живот.

Естествената хигиена и други алтернативни терапии предписват приемането на големи количества пресни плодове и зеленчуци. При терапията на Герсон се използват пресни сокове от екологично чисти източници.

Изключително важен елемент от програмата, особено в началото, е детоксикацията – процесът, при който организмът се стимулира да изхвърли токсините, натрупани в клетките и храносмилателния тракт. В случая с раковоболните пациенти може да става дума за големи количества отрови, които трябва да се пречистят от системата.

Успоредно с процеса на детоксикация се осигуряват множество пресни ензими и хранителни вещества, които да помогнат на организма да се възстанови и да обнови системите си, например на жлезите с вътрешна секреция и имунитета.

При лечението с естествени методи в повечето случаи пациентът се насърчава да изпълнява програма от физически упражнения за повишаване ефективността от терапията. Възможно е обаче пациентите с онкологични проблеми да нямат достатъчно сили за подобни натоварвания, а и организмът им има нужда от цялата си енергия, за да се бори с тумора. Ето защо съветът към тях обикновено е да се заемат с физически упражнения едва когато се почувстват достатъчно добре за това.

Видове терапии:

Билколечение

В тази категория, обхващаща общата фитотерапия, китайското традиционно билколечение и други етнически учения за използването на билките, попадат няколко различни вида терапии. Едно изследване, проведено в Университета на Торонто, подкрепя твърденията, че някои растения, като зеления чай, азиатския женшен, доматите, чесъна и соята, притежават антитуморни свойства, и препоръчва допълнителни проучвания за определяне на лечебните качества на куркумата, есиака (комбинация от няколко билки), маслото от едроцветна пупалка (Oenothera biennis L ), гъбите рейши, имела и гъбите шийтаке. Предполага се, че джинджифилът също може да има благотворен ефект, специално по отношение на гаденето и повръщането, често съпътстващи химиотерапията.

Естествена хигиена

Практикуващите естествена хигиена имат дълга практика с успешно лекуване на сериозни заболявания като рак. Вегетарианският режим е разработен с цел поддържането на здравословен мироглед. Препоръчват се почивка, чист въздух и приемане на зърнени храни, плодове и зеленчуци.

Американското дружество за естествена хигиена е добър източник на информация относно лечението и практикуващите този метод.

Аюрведическа медицина

Тази система на естествената медицина е създадена преди векове в Индия. Аюрведа акцентира върху собствена концепция за жизнената сила, сходна с китайското понятие „чи“. Целта е пречистване на организма от нежеланите вещества и приемане на добри храни, като в същото време се обръща внимание на всички аспекти (физически и духовни) на живота на пациента. Системата е призната от Световната здравна организация.

Макробиотика

Този режим на хранене се състои предимно от пълнозърнести храни и зеленчуци. Базира се на уникална философия за храната, произхождаща от японските и китайските учения.

Подготовка

Всички практикуващи и специалисти препоръчват на пациентите с онкологични заболявания, както и на всички, които искат да подобрят здравословното си състояние, да използват пресни натурални продукти, за предпочитане с екологично чист произход. Когато се предписват билкови препарати или други добавки, е важно да се осигури оригиналната формула, а не имитация.

Предпазни мерки

Нито една от описаните терапии няма да бъде ефективна, ако не се следва докрай. Без значение колко високо е качеството на екологично чистата продукция, благотворен ефект няма да последва, ако пациентът продължава да бъде изложен на замърсявания от околната среда или ако процедурите за детоксикация са недостатъчни. По тази причина повечето практикуващи препоръчват лечението да се провежда в клиника, където всички тези детайли са отговорност на персонала, а пациентът може да се концентрира единствено върху оздравяването си.

Много практикуващи, занимаващи се с ракови проблеми, приемат задачата си толкова сериозно, че отказват да лекуват хора, които не са готови да извървят целия път и истински да се посветят на оздравяването си. Те предупреждават, че естествените методи за лечение не са никак лесни, че ракът е знак за сериозен проблем в целостта на организма и че единствено строгият режим може да улесни възвръщането на здравето. Дори тогава тези терапии си остават експериментални и не дават гаранция за излекуване.

Странични ефекти

Страничните ефекти, свързани с естествените терапии, са леки в сравнение с тези, които обикновено съпътстват алопатичните методи на лечение. Едно от основните затруднения при тях е високата цена (особено в специалните клиники).

Практикуващите алтернативна медицина смятат, че всички болести са резултат от натрупване на токсини в организма, а ракът като едно от най-сериозните заболявания е знак за особено високи нива на интоксикация. При прилагане на някоя от описаните терапии организмът започва да изхвърля токсини, кръвоносната система се претоварва и пациентът може да страда от главоболие, висока температура, гадене, а в някои случаи и изострена чувствителност към дразнители като звук и светлина. Поради тези странични ефекти е добре да се потърси специалист, който да подпомогне процеса на детоксикация.

Научни изследвания и одобрение

Алопатичната медицина е резервирана към алтернативните терапии по отношение на лечението на рака и естествените терапии са обект на противоречиви мнения. Практикуващите ги обаче защитават правото на пациентите да имат избор в решението си и възможност да се доверят на биологичното лечение.
Много от практикуващите лекари препоръчват на пациентите да проучат статистиките, преди да се спрат на метод на лечение, както и да настояват за официални данни.

масло от облепиха
ОМЕГА-7 масло от облепиха – супер формула за отлично здраве

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *