ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФЕВАРИН / FEVARIN

Съдържа флувоксамин малеат, манитол, царевично нишесте, прежелатинизирана скорбяла, натриев стеарил-фумарат, силициев диоксид, хипромелоза, полиетиленгликол 6000, талк, титанов диоксид

Предназначение

феварин
С феварин се преодоляват депресия и обсесивно-компулсивно разстройство

ФЕВАРИН е антидепресант, прилага се при лечение на депресивни състояния и обсесивно-компулсивни разстройства. Лекарственият продукт е от групата на т.н. инхибитори на обратния захват на серотонин. По-високите стойности на серотонина в организма неутрализира депресивните състояния и съдейства за преодоляване на кризисните ситуации.

Как се приема

Приемът на ФЕВАРИН трябва да бъде препоръчан от лекар. Дозата зависи от здравословния проблем и състоянието на пациента – възраст, хронични заболявания и пр.

При депресия терапията започва с доза от 50 или 100 мг еднократно вечер. Дозата се увеличава постепенно под лекарски контрол, докато бъде достигнат ефективния й размер. Обикновено 100 мг са достатъчни, но в някои случаи може да се достигне и до 300 мг. При дневна доза над 150 мг медикаментът се приема на два пъти в рамките на деня. След отзвучаване на депресивната симптоматика се препоръчва поддържаща доза от 100 мг дневно в продължение на 6 месеца.

При обсесивно-компулсивно разстройство лечението също стартира от 50 мг дневно, като след 3-4 дни дозата започва плавно да се увеличава до достигане на минималната с пълна ефективност. При възрастни тя не бива да превишава 300 мг дневно, а при деца над 8 години – не повече от 200 мг. Тъй като обсесивно-компулсивните разстройства причиняват трайни състояния, добре е поддържащото лечение да е не по-малко от 10 месеца с ниска доза от медикамента. Пациентите с тази диагноза, лекувани с ФЕВАРИН, трябва да бъдат под лекарски контрол. Особено внимание е необходимо при потребители с бъбречни или чернодробни заболявания.

Таблетките ФЕВАРИН се поглъщат с вода цели, без да се чупят или стриват.

При неволно предозиране на продукта се наблюдават стомашен дискомфорт, гадене и повръщане, замайване, слабост. Възможни са сърдечни усложнения, отклонения в чернодробните функции, гърчове, кома. Потърсете лекарска помощ, ако това ви се случи!

Възможни нежелани ефекти

Най-често проявяваните странични ефекти са гадене и повръщане – характерни за първите две седмици на терапията с ФЕВАРИН, след което отзвучават.

Други нежелани ефекти са хранителни разстройства – анорексия, разстройства на съня, нервност, превъзбуда или сънливост, главоболие, замайване. Наблюдавани са също коремни болки, запек или диария, пресъхване на устата, интензивно потене, общо неразположение.

В редки случаи настъпва намаляване на артериалното налягане, объркване, халюцинации, разстройства във функциите на репродуктивната система, гърчове, мании и фоточувствителност, нарушени чернодробни функции.

Кога НЕ БИВА да се приема

ФЕВАРИН не бива да се приема при алергия към някоя от съставките.

Продуктът не е подходящ за деца и подрастващи под 18 години. Изключение се правят единствено за случаите на обсесивно-компулсивно разстройство.

Медикаментът не се препоръчва в случаите на нестабилна епилепсия. Контрол и повишено внимание – ако се допусне лечение при контролирана епилепсия, напреднало заболяване на черния дроб и захарен диабет.

Не се използва при бременност и кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

ФЕВАРИН не бива да се комбинира с моноамин оксидазни инхибитори. Продуктът влиза в множество лекарствени взаимодействия, поради което прием без точна терапевтична схема с възможно съвместяване не е разрешен.

Усреднена цена в аптеките – 6.50 лв за 30 таблетки от 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *