Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Юрукова препоръчва шуслерови соли за здрави стави

Д-р Юрукова е известен шуслеров терапевт. От нея научаваме, че можем да лекуваме болните кости и стави с шуслерови соли. Проблемите идват най-често от обездвижване и наднормено тегло, породено от самото обездвижване.

д-р Юрукова, лечение на стави с шуслерови соли
Д-р Юрукова дава полезни съвети за здрави стави и кости

Преди години проблеми с кости и стави имаха предимно възрастните хора, вследствие на механичното им изхабяване.

Децата страдаха от луксации, понякога рахит, който е лечим чрез  нивалин, добиван от българското блатно кокиче или от механични травми като изкълчване, навяхване или счупване на кости.

През последните 15 години, откакто компютрите и интернет превзеха нашия живот, от проблеми с кости и стави страдат все повече млади хора.

Д-р Василка Юрукова обясни причината – обездвижване и наднормено тегло, породено от самото обездвижване.

Като се замислим това е точно така, защото децата до преди 15 години, в топлото време, през почивните дни или през ваканциите ритаха топка, караха колелета, обичаха да се катерят по дърветата. Това беше едно полезно физическо натоварване, което днес е изместено от седене в една и съща поза с поглед, забит в монитора на компютъра, на лаптопа, таблета или на смартфона.

По същото това време на българския пазар се появиха и доста вредни храни като чипс, хамбургери и други, които децата ядат, докато са пред компютъра.

Те са висококалорични и изискват физически упражнения, за да може енергията да бъде изразходена, но младите хора не спортуват и така се появява наднорменото тегло, което прераства в затлъстяване.

Артрозните заболявания се появяват след 45-та година, поясни д-р Юрукова.Те се развиват във времето, но за съжаление днес сме свидетели на автоимунни заболявания на кости и стави, вследствие на някакви възпалителни процеси. Това са коварни заболявания, защото се появяват неочаквано и се развиват скоростно, заостри нашето внимание д-р Юрукова.  Покосяват дори децата.

jurukova-kosti
Д-р Юрукова, Деси Стоянова и Сашо Кадиев

 

За предпазване от проблеми с кости и стави:

 

1 Движение

Поне 3 пъти седмично по половин час упражнения, гимнастика, каране на колело или други натоварвания раздвижват костите и стави, кръвоснабдяват ги и забавят тяхното увреждане. Също така мускулите около костите и ставите стават силни и здрави.

2 Хранене и прием на вода 

Да не се ядат храни ГМО – модифицираните брашна, хляб и тестени изделия, защото те предизвикват възпаления на ставите.

Косите съдържат 50% вода. Ако ние дневно не пием достатъчно вода, нашите кости и стави се дехидратират и стават лесно чупливи.

Когато не се пие достатъчно количество вода, се появяват шипове по ставите.

Не трябва да се прекалява с консумацията на мляко и млечни продукти.

И д-р Юрукова била изненадана от резултатите, до  които учените в чужбина достигнали след проведени дългосрочни проучвания – жените, които ежедневно пият по 3 чаши мляко влошават състоянието на своите кости, а  онези, които не се хранят с мляко, имат по-здрави кости.

Д-р Юрукова поясни, че човекът е единственият бозайник, който продължава да се храни с мляко, след като е излязъл от бебешката възраст, при това пие мляко от друг вид животно.

Млякото е богато на женски хормони, които оказват негативно влияние.

Важно е да се приемат храни, богати на витамин D – риба – сьомга, скумрия, херинга.

 

Употреба на шуслерови соли

Освен 50% вода, в състава на всички кости има по 30 – 40%  минерали.

Калциев фосфорикум, калциев фосфорикум, силицея – тези минерали са важни за човешките  кости и  стави и се набавят чрез шуслеровите соли.

 

Артромин - при болки в ставите
АРТРОМИН – при болки в ставите, проблеми с движението, при увреждане на костната плътност

шуслерови соли за лечение на стави

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Д-р Юрукова препоръчва шуслерови соли за здрави стави

  1. Людмил Трифонов каза:

    Автоимунни заболявания няма. Наименованието им е погрешно. Описваните в литературата „автоимунни“ заболявания са заболявания на нервната трофика и би трябвало да се наричат ТРОФИЧНИ заболявания. При тези заболявания няма нарушения на имунната защита, а патологични изменения в нервната трофика, които предизвикват антигенни промени в сомата. Това налага появата на имунни реакции към засегнатите структури.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *