ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Само тук и сега можете да прочетете всичко за натуралното лечение на артрит!

Болките при артрит често за дълго ни изваждат от строя, не ни дават миг спокойствие и сън, не ни позволяват да живеем и работим нормално.

Не бързайте да гълтате цели шепи болкоуспокояващи лекарства. Възползвайте се от нетрадиционните методи на лечение – те щи ви спасят не само от болките, но и от усложненията.

Известни са повече от 100 варианта на артрит. Най-разпространени са остеоартритът и ревматоидният артрит. Остеоартритът най-често поразява след 40-50-годишна възраст. Поразените стави постепенно губят нормалния си вид, износват се, изкривяват се. Ревматоидният артрит обикновено се развива в по-ранна възраст – след 30-35-та година и най-често е свързан със срив в имунната система, а не с износване на ставите. Жените страдат от това заболяване 2-3 пъти повече от мъжете.

Но болките в ставите не означават края на вашия активен живот. Специалистите, практикуващи нетрадиционна медицина, предлагат доста средства за облекчаване на болките и за намаляване обездвижването на ставите.

Слагайте топло

При артрит - топли компреси
При артрит – топли компреси

За намаляване на болките при артрит е полезно болните стави да се налагат с горещи възглавнички, напоени с билкови отвари от комунига, лайка, черен бъз, хмел (смесени или само едно от растенията). Билката трябва де се загрее в много малко количество вода почти до кипване и с получената каша да се напълнят ленени възглавнички, които да се наложат върху болното място за 10-15 дни. Ако спите върху матрак, напълнен със свежи листа от папрат, може да се излекувате и от най-тежките форми на артрит, подагра, ревматизъм.

Хомеопатия

Arnica – при болки в ставите, усилващи се при движение; ако болката отива към гърба или рамото, мускулите са напрегнати, поразената част на тялото боли неприятно.

Rhus fox – когато болките се усилват при покой, при влажно и студено време, а намаляват при постоянно движение на тялото.

Избраното лекарство трябва да се приема два пъти дневно, докато се постигне трайно подобрение. Ако по-късно състоянието се влоши отново и симптомите се подновят, повторете лечението.

Лечение със скъпоценни камъни и минерали

  • Използвайте еликсирите от лазурит, халцедон, оливин, турмалин или от сребро, злато и мед. Носете у себе си или върху бижу оранжеви камъни, например корали или карнеол; при подути или възпалени стави използвайте силата на амазонита и лазурита. За излекуването на артрита помагат рубинът, коралите, топазът, лунният камък и котешкото око.
  • В продължение на много векове хората, страдащи от артрит, са носели медни гривни за облекчаване на болките.

Правилно хранене

Правилно хранене при артрит
Правилно хранене при артрит

Правилното хранене облекчава болките в ставите. За целта не яжте червено или пушено месо, захар и захарни изделия сол и солени продукти. Освен това някои плодове и зеленчуци влошават състоянието на болните стави и това са сините сливи, портокалите, картофите и доматите. Можете да наблегнете на мазната риба и маслините, които съдържат омега-3. По принцип трябва да ядете ненаситени мазнини. Изследванията показват, че при всички болни, минали на такава диета, състоянието се подобрява.

Вегетарианската диета е великолепно лечебно средство при автоимунните болести, към които спада и ревматоидният артрит. Разстройството на имунната система често се появява като реакция на организма към някакво вещество, което може да се съдържа в телешкото или птичето месо, в рибата, млечните продукти или яйцата.

Отказвайки се от храната с животински произход, ще почувствате облекчение до няколко дни. Лекари, привърженици на нетрадиционната медицина, са на мнение, че преди да се започне вегетарианската диета, трябва да се направи седем- или десетдневно гладуване (под наблюдение на лекар) – само на вода или сокове, за да се прочисти организмът от токсините.

Изяснете си кои са храните, които предизвикват у вас алергична реакция.

Направете едно гладуване само със сокове. Това е проверено и много ефикасно средство при ревматоидния артрит.

Витамини и минерали

  • Взимайте всекидневно някакъв препарат, съдържащ поливитамини и минерални вещества, в които витамин С е в максимални количества (докато червата ви го поемат). Той има и противовъзпалително действие, подобно на витамин Е.
  • Полезни са и витамините от група В, особено В3, В5 и В6 (по 100 мг В3 и В6 до 3 пъти дневно; 500 мг В ).
  • Необходими са цинк (50 мг на ден), магнезий, мед и йод. НЕ трябва да се приема като добавка желязо – дефицитът от него следва да се компенсира чрез храната.
  • Магнезий е един от най-важните минерали необходим на човешкия организъм! Препоръчва се при мускулни болки, артрит, остеопороза, рахит, ниска костна плътност и др. Мъжете трябва да консумират по 420 г на ден, а за жените препоръчителното количество е 360 г.
  • Витамин К е в състояние да стабилизира клетките на поразените от ревматоиден артрит тъкани.
  • Медта и бромелинът – ензим, който се съдържа в ананасите, имат противовъзпалително действие.

Лечение със сокове

Сок от ананас при артрит
Сок от ананас при артрит

Соковете от магданоз, броколи и спанак са източници на витамин С; от спанак, моркови и домати – на витамините А и Е; от броколи и зеле – на К и С.

Морковеният, джинджифиловият и ябълковият сок са много богати източници на желязо. Соковете от спанак, ряпа, моркови, цвекло, портокали и грозде са богати на витамините А и С.

Ананасовият сок е единственият източник на бромелин, а е много богат още и на витамин С. Соковете от листови зеленчуци с тъмнозелен цвят са източници на омега-3 мастни киселини.

Пикантен, тонизиращ коктейл

Сложете в сокоизстисквачката 1/4 ананас (с кората), 1/2 ябълка (без семената), парче джинджифилов корен с дължина 0,5 сантиметра изцедете и пийте.

Джинджифилова газирана напитка

Сложете в сокоизстисквачката 1 кг боровинки, 1 средно голям грозд, 1 парче корен от джинджифил с дължина 0,5 см, 200 мл газирана вода изцедете и пийте.

Лечение с вода

Горещите обтривания облекчават болките при остеоартрит. Ако ставите ви са възпалени и подути, ще ви облекчат студени или ледени обтривания. Когато болката утихне, направете някои процедури за раздвижване на ставите. Вземете гореща вана, направете няколко упражнения, докато сте в нея. Направете контрастни вани на краката и ръцете.

Добър ефект дават и горещите компреси със запарка от сено. Компресът се налага върху възпалената става 2-3 пъти дневно в продължение на 45 минути. Отгоре болното място се обтрива с хавлиена кърпа.

Внимание! Горещите процедури са противопоказни при ревматоиден артрит, защото топлината може да провокира остър пристъп на заболяването, усилвайки възпалението на ставите.

Препоръчват се студени общи обливания по системата на д-р Кнайп, контрастни вани на ръцете и краката, вани на краката с постепенно повишаване на температурата на водата.

При ревматоидния артрит добър ефект има обтриването със студена вода на долната част на тялото.

При ставни болки облекчение дава парната вана.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *