ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ХЕРБИОН исландски лишей / HERBION Iceland moss

Съдържа гъст екстракт от исландски лишей- талус (Cetraria islandica (L.) Acharius, tallus), сорбитол, ксантинова гума, натриев бензоат, лимонена киселина, аромат на лимон, вода

Предназначение

хербион
Серията ХЕРБИОН включва още сиропи от бръшлян, иглика и живовляк

ХЕРБИОН исландски лишей е продукт на растителна основа с доказано положително въздействие при суха кашлица; успокоява лигавицата на дихателния апарат, облекчава дишането, съдейства за овладяване на болестната симптоматика при инфекции и дразнене в устната кухина и фаринкса.

Как се приема

Сиропът ХЕРБИОН исландски лишей може да се приема продължително в дози, съобразени с възрастта на потребителя. Ако в рамките на 14 дни не настъпи подобрение, консултацията с лекуващия следва да обсъди друг вариант на терапия. Въпреки липсата на информация за сериозни последици при предозиране, не бива да се надхвърля определеното пределно дневно количество.

  • Възрастни и подрастващи над 16 години могат да приемат 4 пъти дневнопо 15 мл от сиропа.
  • Дозата за деца на 10-16 години е 4х10 мл на ден.
  • Деца на 4-10 години приемат 4х5 мл дневно. Възрастовата подгрупа 4-6 години може да прилага продукта само след лекарска препоръка и под контрол.

Сиропът се приема между храненията – така, че тънкият филм на сиропа по лигавиците на дихателния апарат да се съхрани максимално дълго. Не яжте и не пийте нищо около половин час след приема на поредната доза. По време на лечението с ХЕРБИОН исландски лишей е необходимо да се приемат много течности.

Възможни нежелани ефекти

ХЕРБИОН исландски лишей се приема добре и рядко провокира нежелани странични ефекти. В редки случаи е възможно да предизвика алергични реакции като зачервяване на кожата, сърбеж, смущения в дишането. Ако тези симптоми се появяват винаги след приема на сиропа, спрете лечението с него и обсъдете с лекуващия прилагането на друг медикамент.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ХЕРБИОН исландски лишей не бива да се употребява при установена алергия към активния или някой от допълнителните компоненти.

Ако в хода на лечението с този сироп състоянието на пациента се усложни, кашлицата стане по-тежка и хронична и се появят температура и затруднено дишане, незабавно потърсете медицинска помощ.

Сиропът не е подходящ за бременни и кърмачки.

Възможни взаимодействия с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ХЕРБИОН исландски лишей, които водят до промени в ефекта им или до негативни странични прояви.

________

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 150 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *