Дискова херния – как се лекува и помага ли народната медицина?

Лечение на дискова херния

За съжаление много хора страдат от херния и част от тях смятат, че ще се излекуват, ако си направят компрес с чесън. Твърди се, че рецептата е народна. Ето каква е всъщност истината:

„Народна“ медицина

Ако имате херния и носите колан с компрес от черен хляб и настърган чесън, хернията след време ще се прибере сама. Вярно ли е това?

Мнение на хирург

Все още единственият начин за лечение на хернията е хирургичният. Без операция е възможно прилагането на консервативно лечение на пъпна херния при деца под 2 години.

дискова херния
Лечение на дискова херния

При възрастните ситуацията е различна. Колкото повече време е минало от появата на хернията, толкова повече сраствания се образуват между издутината и околните тъкани. Това впоследствие затруднява работата на хирурга.

И най-опасното нещо, което би могло да се случи, е, че хернията може да се заклещи, т.е. да се смачка и да се развие некроза на вътрешните органи, които са се „изсипали“ заедно с хернията, пише „Доктор“. Тази ситуация изисква незабавна хирургическа намеса и е опасна за пациента.

Ако поради някаква причина хирургичната намеса се забави или е невъзможно да се направи поради тежестта на състоянието на пациента, може да се използва бандаж. Недостатък при използването на бандажа е рискът от развитие на възпаление на кожата в областта на хернията, например циреи и раздразване, които се проявяват със зачервяване и възпаление.

Също така може да предизвика нарушения във функцията на стомашно-чревния тракт (подуване на корема, запек, гадене).

Дори и при спонтанно наместване на хернията пациентите задължително трябва да бъдат приети в болница за наблюдение.

В крайна сметка по време на заклещването на хернията може да се е развила некроза на органите, които се съдържат в хернията. Затова такива пациенти се наблюдават от опитни хирурзи в болница.

Най-добре е, когато имате подобен проблем, да се обърнете към специалист, без да се опитвате да се излекувате сами. Това може още повече да усложни проблема.

Оценете статията
Оценка 3.3 от 3 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Актуални промоции в lekuva.net

От първия до “Дискова херния – как се лекува и помага ли народната медицина?

  1. Антоанета каза:

    Е, нещо не сте в час! Уж статията е за дискова херния, а какви вътрешни органи са се „изсипали“ заедно с хернията???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.