ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АЛМИРАЛ ГЕЛ / ALMIRAL GEL

Съдържа диклофенак диетиламин 1.16%, пропилен гликол, изопропанол, карбоксиполиметилен, дипропилен гликол монометил етер, ментово масло, вода

Предназначение

алмирал гел
Алмирал гел неутрализира болката и възпалението при травми или артрит

АЛМИРАЛ ГЕЛ е продукт от поредицата АЛМИРАЛ – за локално външно приложение. Активният компонент – диклофенак диетиламин, е нестероидно противовъзпалително средство. Гелът с диклофенак диетиламин неутрализира болката и блокира възпалителни процеси в стави и ставни връзки, при проблеми с мускулите и сухожилията. Препоръчван при травми в спорта, бита и транспортни с изкълчвания и разтежения. Използва се и срещу болезнени симптоми на ревматични състояния, остеоартрит и др.

Как се приема

АЛМИРАЛ ГЕЛ се полага в болезнената зона до 3-4 пъти дневно; еднократната доза не бива да превишава 4 г. Гелът се нанася върху почистената и подсушена кожа с леки движения; обработеното място не се покрива с превръзки. Медикаментът не може да се използва, ако е нарушена целостта на кожата.

Пазете от попадане в очите или устата! След полагане на гела ръцете се измиват внимателно. При прояви на свръхчувствителност спрете прилагането и се консултирайте с лекуващия.

Използването на АЛМИРАЛ ГЕЛ при лечение на травми обикновено дава положителни резултати в рамките на две седмици, което е и препоръчваният максимален срок за непрекъсната употреба. При хронични заболявания от рода на артрит прилагането става по схема с паузи; за индивидуалното прилагане в подобни случаи се консултирайте с лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Най-често сред нежеланите ефекти са споменавани кожни дразнения – сърбеж, парене и зачервяване, поява на обриви. Възможно е тези симптоми да са преходни, но ако се повтарят и усложняват терапията с АЛМИРАЛ ГЕЛ се прекратява и се обсъжда алтернативен вариант.

В редки случаи се развива сериозна алергична реакция с обриви по цялото тяло, затруднено дишане, отоци на лицето и устата със затруднено преглъщане, фоточувствителност.

Ако при лечението с продукта се проявяват и други симптоми, свързани с използването на АЛМИРАЛ ГЕЛ, на всяка цена следва да се направи консултация с медицинско лице.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АЛМИРАЛ ГЕЛ не се прилага при алергия към някоя от съставките на продукта, аспирин или други нестероидни противовъзпалителни средства.

Продуктът не е подходящ за астматици.

Не прилагайте при деца под 12 години.

Да се избягва при бременност и кърмене освен в случаите, когато лекар определи крайна необходимост от използването му.

Взаимодействие с други медикаменти

Не се препоръчва перорален прием на други медикаменти с диклофенак, докато се провежда лечението с АЛМИРАЛ ГЕЛ .

Не прилагайте други гелове, маз или крем едновременно с АЛМИРАЛ ГЕЛ .

Ако сте на постоянна терапия за някакви хронични заболявания, обсъдете с лекуващия съвместимостта на тези медикаменти с активния компонент на АЛМИРАЛ ГЕЛ .

__

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 50 г гел 1.16%

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *