Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доказано помага: Използвайте куркумата срещу депресия!

Куркумата е необикновена подправка. Ползите от нея са много и доказани с различни независими едно от друго изследвания на учени от цял свят.

Така например куркумата се препоръчва като противовъзпалително средство със сила сходна на тази, която имат кортизоновите препарати. Скорошно изследване на Университета в Луисвил, САЩ, пък доказа връзката на тази подправка с превенцията на рака на гърдата. По-конкретно: куркумата задържа растежа и предотвратява размножаването на раковите клетки в гърдата. Как ще бъде използвано това откритие в борбата срещу тази болест, времето ще покаже. Но ето няколко варианта, които не пречи да използваме в ежедневието си при четири сравнително популярни неразположения.

куркума
Куркумата лекува

Против депресия

Проучване на италиански учени от 2013 г., публикувано във Phytotherapy research, показва, че куркуминът в тази подправка може да се използва и за лечението на депресия. Полезната дневна доза, за да се предпазим от това състояние, е до 1 мг, сочи изследването. Но е добре да се консултирате с лекар, преди да пристъпите към такова лечение. Нищо обаче не пречи да добавяте всеки ден в ястието малко куркума – освен че подправя и оцветява красиво, тя има благотворен ефект върху нервната система.

При псориазис и други кожни проблеми

Специалисти от световни организации по проблемите на псориазиса препоръчват  куркумата като ефективно средство при зачервявания на кожата и дори псориазис. За целта разбъркайте 1 ч. л. куркума в 100 мл масло от вечерна иглика. Масажирайте леко с тази смес засегнатите места, след което покрийте с марля. Подправката ще оцвети леко кожата в жълто, но това не бива да ви плаши – след време жълтият нюанс изчезва.

За здрави венци

Разтворете в половин чаша вода от куркумата в количество на върха на чаена лъжичка. Добавете щипка морска сол и щипка смлян карамфил. Тази домашно направена вода за уста е изключително полезна при гингивит, киселини, подуване на венците, устни възпаления. Освен това намалява плаката по зъбния емайл. Достатъчно е само да изплаквате устата вечер след измиване на зъбите.

При акне

Куркумата е доказано средство срещу досадното акне. За да почистите кожата и стимулирате нейната естествена защита, направете маска от 1/4 ч. л. куркума, няколко капки лимоново етерично масло (то има антибактериално действие) и 1 с. л. хума. Добавете малко вода, за да се получи гъста кашичка и нанесете на лицето или само върху пъпките. Оставете, да засъхне, след което измийте с топла вода.

смайлин депресия
Смайлин – бързо прогонва лошите мисли и паник атаките

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *