ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МУКОСОФТ / MUKOSOFT

Съдържа ацетилцистеин, манитол, натриев цикламат, лимонов аромат, силициев диоксид

Предназначение

мукософт
Мукософт облекчава кашлицата и освобождава дишането

МУКОСОФТ е прахообразен продукт, предназначен за приготвяне на разтвор в домашни условия. Втечнява жилави секрети при дихателни възпаления и улеснява изхвърлянето им. Препоръчва се като част от комплексна терапия при остри и хронични заболявания на дихателната система – бронхити, пневмонии, трахеобронхити, както и муковисцидоза

Как се приема

Продуктът се предлага под формата на стандартни сашета; всяко саше се разтваря в чаша гореща вода.

Обичайната доза за възрастни и деца над 14 години е едно саше дневно. Разтворът МУКОСОФТ се изпива топъл, след хранене. При остри състояния терапията обикновено е 5-10 дни. Хроничните заболявания допускат продължителен прием – до два месеца, но само под лекарски контрол.

Приемът на продукта увеличава отделянето на секрети и кашлянето за изхвърлянето им. При неволно предозиране е възможно да настъпят пристъпи на гадене и повръщане, болки в корема, диария. Ако състоянието на потребителя се влошава, потърсете медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Сравнително рядко медикаментът дава алергични реакции със сърбеж, зачервяване, обриви, задух, главоболие, тахикардия и понижено кръвно налягане, температура; има единични случаи на шок. При потребители с бронхиална астма са възможни бронхоспазми.

Съобщавано е също за възпаления на лигавицата в устната кухина, спазми в корема, гадене и повръщане, диария. Много рядко – кървене, загуба на съзнание, психотични реакции, апатия и сънливост, отклонения във функциите на черния дроб, анемични състояния, загуба на слуха, ентероколит, очни възпаления, импетиго.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този лекарствен продукт не бива да се прилага при алергия към компонентите му.

МУКОСОФТ е противопоказан при астма, както и при язва ва стомаха или дванадесетопръстника.

Възрастни и деца могат да приемат медикамента под медицински контрол, тъй като отделянето на голямо количество секрети може да затрудни дишането им. При лежащо болни или пациенти, които имат проблеми с отхрачването, е уместна аспирация.

Бременни и кърмачки могат да се лекуват с този продукт само по лекарска препоръка и при крайна необходимост.

Медикаментът не се прилага при деца под 14 години.

Взаимодействие с други медикаменти

Комбинирането на МУКОСОФТ с лекарства, които потискат кашлицата, може да причини опасни състояния със задържано голямо количество секрет в дихателните органи. Такава комбинация не трябва да се допуска.

Ако продуктът се приема едновременно с антибиотици, между двата продукта трябва да се спазва пауза от поне два часа.

Паралелният прием на това лекарство и нитроглицерин усилва действието на нитроглицерина.

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 10 сашета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *