ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ПИНОСОЛ / PINOSOL

Съдържа масла от бял бор, лютива мента, евкалипт, алфа-токоферил ацетат, тимол, гуайазулен, бутилхидроксианизол, пегликол-5-олеат, растително масло

Предназначение

пиносол
Пиносол е композиция от етерични масла, добър вариант като капки за нос или компонент за инхалации

Капките за нос ПИНОСОЛ са продукт на растителна основа. Това е съчетание от етерични масла и компоненти с антимикробно действие, чието действие е прочистване на носната кухина, омекчаване на изсушената лигавица, подобряване на кръвообращението и възстановяване на естествените й функции.

Обичайното приложение на ПИНОСОЛ е свързано с хрема, възпаление на носната лигавица, следоперативни състояния. Трябва да се отбележи, че етеричните масла действат антимикробно и оздравително и на горните зони на дихателните пътища.

Как се приема

Капките ПИНОСОЛ се полагат в предварително почистените ноздри първоначално през един час, след което по-рядко в рамките на първия ден от терапията. Достатъчни са 2-3 капки в ноздра. Стандартната доза за възрастни и деца над 12 години е 3 пъти дневно по 2-3 капки в ноздра, а за деца на 6-12 години са достатъчни 1-2 капки по 3-4 пъти дневно. Лечението продължава средно пет дни, но не по-малко от три и не повече от 7 без лекарска препоръка.

ПИНОСОЛ може да се използва и за инхалации, като на литър вряла вода са достатъчни 2 мл от продукта. Процедурите при ларингит, фарингит или възпаление на трахеята и бронхите са два пъти дневно.

Възможни нежелани ефекти

ПИНОСОЛ може да причини някои странични реакции, свързани със свръхчувствителност към една или повече растителни съставки. Ако при прилагане на капките за нос или инхалации почувствате сърбеж, задушаване, парене, усещате болка или реагирате с оток, спрете прилагането и се консултирайте с лекар.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Капките ПИНОСОЛ не се препоръчват на потребители с алергия към една или повече съставки на продукта.

Капките не са подходящи за деца под 6-годишна възраст. За използването при деца на 6-12 години направете предварителна консултация с педиатър. Инхалаците с ПИНОСОЛ при деца под 12-годишна възраст са противопоказани.

Капките не са подходящи при ринит на алергична основа, бронхиална астма и коклюш.

Бременни и кърмачки използват ПИНОСОЛ след консултация с лекар. Кърмещи майки могат да използват капките много внимателно, тъй като попадането на малко количество в носа или устата на бебето може да предизвика бронхоспазъм или гърч.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за доказани взаимодействия с негативно отражение върху здравето на пациенти. Въпреки това паралелният прием с други медикаменти трябва да се обсъди с лекуващия.

______

Усреднена цена в аптеките – 4.50 лв за флакон от 10 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *