Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво трябва да направим, за да се защитим от рак на задстомашната жлеза?

Приемането на повече магнезий може да ви защити от рак на задстомашната жлеза

Магнезият пази от рак на задстомашната жлеза. Така твърдят учени от Университета в щата Индиана – САЩ. Те публикували резултатите от изследването си в популярното издание „Бритиш Журнал оф Канцер“, цитирани от „Доктор“. Ракът на задстомашната жлеза е един от най-смъртоносните видове и се поддава много трудно на лечение.

„Ракът на задстомашната жлеза действително е уникален, той се различава от другите видове. И досега петгодишният праг на оцеляване от това заболяване е много нисък, затова проучването на рисковите фактори е крайно важно“, пояснява авторът на изследването Ка Хе, завеждащ на отделението по епидемиология и биостатистика.

Проведените в миналото научни разработки открили връзка между приема на магнезий и риска от захарен диабет, който сам по себе си предразполага към рак на задстомашната жлеза. Но и досега учените се затрудняваха да отговорят дали може с помощта на този микроелемент човек да се защити от смъртоносната болест.

рак на задстомашната жлеза
Ракът на задстомашната жлеза е един от най-смъртоносните видове

Д-р Ка Хе и неговият колега Даниъл Дибаба със специалисти от университета „Вашингтон“ провели собствен анализ, използвайки данни от мащабно научно изследване. В него те включили 66 хиляди мъже и жени от 50 до 79 години, опитвайки се да открият връзка между употребата на магнезий и рака на задстомашната жлеза. Те взели под внимание възраст, пол, раса, тегло, прием на нестероидни противовъзпалителни препарати и други фактори. При 151 от всичките 66 хиляди участници диагностицирали рак на задстомашната жлеза. Анализът на хранителното меню и приеманите хранителни добавки показал, че понижаването нормата на магнезия със 100 мг на ден повишава с цели 24% риска от рак на задстомашната жлеза.

„За хората с повишен риск от този смъртоносен рак приемането на магнезий действително е полезно. Въпреки че нашите резултати подлежат на проверка, препоръчваме на всеки човек да осигури адекватно постъпване на магнезий в организма като на първо място набляга на натуралните продукти – ядки, листни зеленчуци и др. Това може да ви защити от опасното заболяване“, твърдят авторите на изследването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *