Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За да сте здрави с енергия и висок дух, спазвайте тези важни правила!

Нали искате да успеете в живота? Е, това няма как да стане, ако не сте здрави и нямате достатъчно енергия и висок дух.

Здрави, енергични и с висок дух
Здрави, енергични и с висок дух

Предлагаме ви да спазвате тези важни правила за постигане на целите си.

Ставайте рано

Мързеливите утрини, в които спим или се излежаваме до късно, смущават функционирането на организма и намаляват силата на имунната система. При събуждането веднага „стартират” функции като производството на хормони, затоплянето на тялото и др. Когато човек се унесе отново, тялото получава противоречиви указания. Невровегетативната система – храносмилане, дишане, кръвообращение – се повлияват неблагоприятно и имаме усещането, че не сме здрави. При събуждането чувстваме умора, а освен това се улеснява натрупването на мазнини. Най-добре е да ставаме винаги в едни и същи по-ранни часове.

Движете се повече

Колкото по-уморени се чувстваме, толкова по-малка е готовността ни за спорт. А всъщност физическата активност води до повишено производство на серотонин и ендорфини, които имат позитивен ефект върху организма и повишават енергията. Спортът регулира вътрешният биологичен часовник, благоприятства съня и възстановяването по време на сън.

Силата на листните пъпки

В младите листни пъпки на растенията се съдържат в концентриран вид активните растителни съставки – витамини, ензими, олиголементи, полифеноли. Екстрактите от листни пъпки могат в леки дози да се използват за подсилване на имунитета в есенните и пролетните месеци в продължение на 2-3 седмици, за да бъдем здрави по време на пролетната умора.

Нещо червено

Според хромотерапията всеки цвят отговаря на определени вибрации на тялото. По този начин цветовете въздействат на физическото, психическото и емоционалното състояние на човека. Червеното е цветът на енергията. Когато се почувствате уморени, си го представете, или пък вземете нещо червено и го прокарайте по гръбначния си стълб отдолу нагоре към главата.

15 дни ацерола

Плодовете на този тропически храст съдържат олигоелементи, калций, желязо, магнезий, фосфор, витамини A, В6 и 40 пъти повече витамин С, отколкото има в портокала. В продължение на 2 седмици взимайте по 2-3 капсули дневно, сутрин и на обяд по време на хранене, с голяма чаша вода.

Джинжифил в менюто

Тонизиращият ефект на джинджифила се дължи на съдържащите се в него витамини В, С и D, минерални соли и олигоелементи. Взимайте по една капсула сух екстракт дневно или по 5 г настърган пресен джинджифил. Използвайте го в салатите.

Акупунктура

Когато по някой от енергийните меридиани в тялото движението е затормозено, органите, към които те са насочени, функционират недостатъчно добре. Чувства се обща умора. Акупунктурата освобождава блокираната енергия и динамизира целия организъм. Подходяща е при всяка смяна на сезоните.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *