ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рецепта за смути при високо кръвно налягане

Това смути сваля високо кръвно налягане и зарежда с енергия.

Заменете сутрешното си кафе с това вкусно и здравословно смути, което контролира високо кръвно налягане. Може да се насладите на този шейк дори да нямате проблеми с кръвното.

високо кръвно налягане

Високото кръвно налягане е сериозно състояние, което, ако не се лекува, може да доведе до увреждане на сърцето, кръвоносните съдове, бъбреците и други части на тялото. За да се поддържат нормалните му нива е важно да се храните здравословно и да се движите достатъчно.

Лекарите препоръчват на хората с високо кръвно налягане да се хранят балансирано, да ограничат приема на натрий, алкохола и кофеина. Те трябва да спортуват редовно и да се опитат да намалят стреса в ежедневието си, пише top10homeremedies.com.

Храните с високо съдържание на витамин C и калий са особено полезни. Някои проучвания са установили, че тези вещества помагат успешно в борбата с високото кръвно налягане.

Витамин C и неговите антиоксидантни свойства, неутрализира свободните радикали и разширява кръвоносните съдове. Работи като диуритик, което помага да се отстранят излишните натрий и вода в организма. Калият пък помага за намаляване на кръвното налягане.

Всички продукти в това смути са пълни с витамини и минерали, който ще спомогнат за спазването на здравословна диета. Ягодите и кивито имат високо съдържание на витамин С. Бананите, както и ягодите съдържат големи количества калий, а лененото семе ще даде необходимата дневна доза фибри. Проучване от 2013 година, публикувано в списание „Nutrition“ установява, че хората, които консумират най-малко три порции млечни продукти на ден имат по-ниско кръвно налягане и са с по-нисък риск от развитието на сърдечно съдови заболявания. Тази рецепта включва и обезмаслено мляко.

Може да добавите и кресон, за да подобрите вкуса на този шейк против високо кръвно налягане. Плюс това, тази билка е богата на витамини А, С и К и има много ползи за сърдечно-съдовата система.

Рецепта за смути против високо кръвно налягане

Необходими продукти:

Обезмаслено прясно мляко

Нискомаслено кисело мляко

½ чаша ягоди

1 банан

1 киви

1 супена лъжица ленено семе

Кресон (по желание)

Начин на приготвяне:

Изсипете ½ чаша обезмаслено мляко в блендера и добавете ½ чаша нискомаслено кисело мляко. Към тях прибавете ½ чаша нарязани ягоди, нарязания банан и кивито. Добавете лененото семе. Пасирайте сместа в продължение на няколко минути. По желание може да добавите малко кресон и тогава пасирайте отново.

Изсипете сместта в чаша и се насладете на здравословната си сутрин с това смути, контролиращо високото кръвно налягане. Може да пиете ежедневно или няколко пъти в седмицата, за да има ефект.

Забележка: Не забравяйте да приемате лекарството за кръвното налягане, предписано от вашия лекар. Тази рецепта е само допълнение към лечението, което са ви назначили.

Допълнителни съвети:

  • Може да използвате кокосово мляко, вместо обезмаслено.
  • Може да замените лененото семе със семена чиа.
  • Ще направите смутито подходящо за детоксикация, ако добавите шепа спанак и ½ чаша сварено цвекло. И двата зеленчука са богати на витамини А и С, желязо, магнезий и нитрати. В организма нитратите се преобразуват в азотна киселина, която помага за разширението на кръвоносните съдове, а това ще спомогне за намаляване на кръвното ви налягане.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *