ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ВАЛЕРИАНА МАКС / VALERIANA MAX

Съдържа водно-алкохолен екстракт от валериана – 200 мг, силицирана микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат, натриев стеарил фумарат, макрогол, талк, оцветители

Предназначение

валериана макс
Валериана макс неутрализира състоянията на тревожност и раздразнителност

ВАЛЕРИАНА МАКС е медикамент на растителна основа със седативно и сънотворно действие. Препоръчва се при състояния на безпокойство и тревожност, преживян стрес, влошено качество на съня. Неутрализира раздразнителност и напрегнатост, балансира емоциите.

Как се приема

Таблетките ВАЛЕРИАНА МАКС се поглъщат цели – с вода, независимо от храненията. Ако няма други препоръки, максималната дневна доза за деца над 12 години и възрастни е три таблетки за три приема през равни интервали от време. Траен ефект може да се получи след 2 до 4 седмици редовен прием. Ако симптоматиката не се повлиява в рамките на този срок, трябва да се направи медицинска консултация за промяна на лечението.

Ако ВАЛЕРИАНА МАКС се приема с цел съкращаване фазата на заспиване и за здрав сън, е достатъчен прием на една таблетка час преди лягане. В някои случаи се допуска прием на две таблетки.

При неволно предозиране е възможно да се почувстват гадене и повръщане, умора, сънливост, тремор на ръцете, разширяване на зениците. Ако тези симптоми са подчертани и не отзвучават бързо, потърсете лекарска помощ.

Възможни нежелани ефекти

При спазване на правилата за прием ВАЛЕРИАНА МАКС не причинява нежелани странични ефекти. Много рядко е възможно да се почувства стомашен дискомфорт, гадене, болки. Изключително рядко – реакции от алергичен тип, по всяка вероятност предизвикани от помощни вещества, оцветители.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ВАЛЕРИАНА МАКС не бива да се приема, ако е известна непоносимост към активната съставка или някой от помощните компоненти.

Продуктът не бива да се използва за деца под 12-годишна възраст. Прилагането при деца и подрастващи над тази граница трябва да бъде препоръчано от лекар.

Медикаментът не е подходящ за бременни и кърмачки.

Не шофирайте, ако приемате ВАЛЕРИАНА МАКС – заради седативния ефект от продукта могат да се създадат опасни ситуации.

Този продукт не бива да се комбинира с алкохол.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият трябва да получи пълна информация за други лекарства, които пациентът приема, за да прецени съвместимостта им с ВАЛЕРИАНА МАКС . Особена прецизност се изисква в случаите, когато потребителят приема други медикаменти със седативно действие, транквиланти или антидепресанти.

________

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за опаковка от 20 таблетки х 200 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *