Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепта за домашен серум при хормонален дисбаланс

При хормоналнен дисбаланс може да се появят множество болести и неразположение.

Едно от най-важните неща за нормалното функциониране на органите и целия организъм е поддържането на хормоналния баланс. Хормоните като естроген и прогестерон са изключително важни за здравето. Някои от най-честите симтоми при настъпил хормонален дисбаланс са безплодието, покачването на тегло, депресията, умората, безсънието, ниското либидо, косопад или изтънена коса.

Най-добрият начин за естествено балансиране на хормоните е диетата. Някои етерични масла могат да допълнят ефекта й и да подпомогнат за възстановяването на хормоналния баланс.

Този домашен серум, контролиращ хормоните включва две от трите най-ефективни етерични масла при хормонален дисбаланс. Тази рецепта изобилства от полезни ефекти, пише draxe.com и включва в масло от градински чай и мащерка.

Най-голямата полза от градински чай е, че тя помага за балансиране на производството на естроген в организма. Много здравословни проблеми като безплодие, ПМС и ракови заболявания са свързани с високите нива на естроген в тялото ни, което се дължи на употребата на храни, стимулиращи отделянето  или съдържащи хормона. Градинския чай е изключително ефективно етерично масло, което регулира хормоналния дисбаланс и поради тази причина може да го използвате като естествено средство за борба с ПМС.

Маслото от мащерка подпомага производството на прогестерон. Ниските нива на този хормон водят до безплодие и депресия при двата пола. Този ефект на етеричното масло от мащерка го прави незаменимо в домашната аптечка.

Употребата на етерични масла е за предпочитане пред хормоналните терапии, които могат да доведат до зависимост към лекарства, да прикрият симтомите и да имат различни сериозни странични ефекти.

Домашен серум при хормонален дисбаланс

хормонален дисбаланс

Време за приготвяне: 2 минути

Необходими продукти:

20 грама масло от вечерна иглика

30 капки масло от градински чай

30 капки масло от мащерка

30 капки масло от иланг

Към етеричните масла от мащерка и градински чай, добавете 30 капки масло от иланг и 20 грама масло от вечерна иглика към сместа. След като миксирате добре, приберете домашния серум за хормонален дисбаланс  в стъклено шишенце с капкомер.

Начин на употреба: Втривайте по 5 капки от серума два пъти дневно във врата си.

див ям
Див ям / Сладък картоф облекчава много от хормоналните нарушения по естествен начин

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *