Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хората с диабет правят тези 12 неща, за да се чувстват по-добре!

Диабетът изисква ежедневно внимание: измерване на кръвната захар, прием на медикаменти, спазване на диета, спортуване. Всичко това изисква мотивирано отношение. Истинско предизвикателство е да поддържате този ентусиазъм, за да полагате добри грижи за себе си в дългосрочен план. Използвайте стратегиите и стимулите за вдъхновение, които ви предлагаме тук.

1. Награждавайте се със златна звезда и при най-малкия успех. Ако сте излезли на разходка (дори да е било само за 10 минути), ако сте свалили половин килограм или ако нивата на кръвната ви захар са били малко по-стабилни през последната седмица, отбележете го и похвалете себе си по някакъв начин. Купете си набор лепенки под формата на златни звездички от някоя книжарница и ги лепете в дневника за кръвна захар, хранене и тренировки. Успехът поражда още успехи, особено когато усещате, че се намирате в печеливш период.

2. Не отменяйте часа при лекаря! Като полагате възможно най-добрата медицинска грижа за себе си, ще понижите риска от усложнения, наранявания или други заболявания. Това включва редовни прегледи при лекаря, стоматолога, офталмолога и т. н.

диабет помощ
12 златни правила за хора с диабет

3. Ако се опитвате да отслабнете, водете си дневник на храненето. Хората, страдащи от диабет, които полагат усилия да свалят излишните килограми, имат повече успех, ако записват дневния си прием на храна.

4. Разчитайте на приятелска подкрепа веднъж седмично. Наличието на „клакьори“, които да споделят дори най-малките успехи като избягването на пържените картофи за една седмица или 10-минутната разходка в натоварен ден, може да ви помогне да се почувствате силни и способни. Намерете няколко приятели, които ще ви подкрепят.

5. Водете си редовно дневник. Не е нужно да пълните страница след страница с дълбоко съдържателни чувства. Кратките бележки ще ви помогнат да се съсредоточите върху целите си. Включвайте и това как сте се чувствали през по-голямата част от деня и отбелязвайте всички покачвания или спадове (физически или емоционални). Освен това, ако пишете редовно, дните, в които мислите ви наистина имат нужда от „подреждане“, ще знаете къде да ги сложите.

6. Измислете си собствена мантра. Повтаряйте си я всеки път, когато се чувствате ядосани, напрегнати или потиснати. Фразата може да бъде проста като: „Такъв е животът“ или „Не прави от мухата слон“. Ако не можете да се сетите за нищо, потърсете вдъхновяващи цитати в интернет. Ако се тревожите прекалено, вероятно трябва да запомните шведската поговорка: „Тревогата често кара малкото нещо да хвърля голяма сянка.“ Ако се чувствате тъжни, може би мисълта на Конфуций: „Нашето най-голямо достойнство не е в това никога да не падаме, а в това да се изправяме отново на крака всеки път“, ще ви докосне. Няма по-добър вдъхновител от Ганди, който казва: „Моят живот е моето послание.“

7. Решавайте кръстословици, судоку или редете пъзели. Когато усилията ви да понижите кръвната си захар или да свалите килограми не показват резултати (все още), чувствата ви наистина могат да пострадат. Понякога най-доброто нещо, което можете да направите, е да забравите за диабета за малко и да се разсеете с лека кръстословица или друга игра или дейност, в която има някаква цел. Ще си починете от притесненията и ще си припомните, че има неща, които са във ваша власт.

8. Гледайте комедия или научнопопулярен филм, не драми. Ако сте имали проблеми с бонбоните в офиса или сте преяли със спагетите за вечеря, отбягвайте мелодраматичния филм в киното. Едно австралийско проучване показва, че жените, които гледали тъжни документални филми, били много по-предразположени към прекаляване с шоколада, в сравнение с тези, които отишли на интригуващ филм за пътешествия. Друго проучване открива, че хората консумирали с 30% повече пуканки с масло, когато гледали „Любовна история“, в сравнение с публиката на комедията „Сватбен сезон“.

9. Отделете 15 минути от деня си за пълно безделие. Впишете ги в тефтера или отбележете редовна почивка в календара на компютъра си. Независимо дали използвате това време просто да поседите на тишина, да направите лека разходка или да си повторите някое положително твърдение, няколкото минути извън графика ви ободряват и помагат да се освободите от напрежението или притеснението. Кратките почивки могат дори да ви заредят с повече енергия, за да се справите със задачите си.

10. Запишете се на някакъв курс просто за да се забавлявате. Дали ще бъде йога, рисуване, грънчарство, готварство или ориенталски танци – ще ви помогне да избегнете усещането, че целият ви живот се върти около диабета. Също така ще развиете творческата си страна, което е сигурен начин да почувствате прилив на енергия и настроение.

11. Отивайте до мястото си за молитва всяка неделя. Поддържането на вярата ще се отрази добре на настроението ви. Ще имате възможността да се докоснете до други, които споделят убежденията ви. Ще имате време да помислите над стремежите си в живота. Ако религията не е вашето решение, медитацията може да предложи същото удовлетворение.

12. Правете по нещо добро поне веднъж дневно. Отделете време да задържите вратата за някой с много багаж, да занесете цветя на болния съсед или да направите комплимент на някого. Доброто дело е страхотен начин да се откъснете от мислите си, когато сте потиснати. Винаги ви кара да се чувствате по-добре.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *