ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това са рецепти за лечение с лимон – ефективни и изпитани!

Този плод (лимон) с цвят на слънце лекува цял куп малки здравословни неразположения.

Открийте тайните на едно 100% натурално лекарство.

Лимон рецепти
Лимон рецепти

Изсветляване на кафявите петна по кожата

Лимонът е богат на лимонена киселина, това е плодова киселина, която ускорява клетъчното подновяване. А оттам тя подпомага и изчезването на петната, формирали се с годините върху епидермиса на кожата.

Рецепта:

Смесете 50 капки етерично масло от лимон с 50 мл растително масло от мускатова роза и масажирайте засегнатите части с памучен тампон, напоен в тази смес. Внимавайте обаче, тази грижа трябва да бъде прилагана само вечер: твърде фоточувствително, етеричното масло от лимон може да остави незаличими петна по кожата, ако тя бъде излагана на слънце.

Избелване на зъбите

Естествената киселинност на лимона няма равна на себе си по отношение на съживяването на блясъка на пожълтелите и покрити с петна зъби. Друго предимство: този плод не позволява да се формира зъбен камък, освежава дъха и запазва венците в добро здраве. Но не прекалявайте с него, защото лимонът също така атакува и емайла.

Рецепта:

В малка бутилчица смесете 75 г сода бикарбонат със сока от половин лимон. После всяка сутрин в продължение на една седмица сипвайте по малко от тази смес върху пастата, след като я поставите върху четката ви за зъби и търкайте зъбите си, както обикновено. Изчакайте после да мине месец, преди да повторите грижата отново.

Лечение на простудни заболявания

Ангина, отит, хрема, грип… Веднага реагирайте с лимон! С антивирусно действие и изпотяващ ефект (понижава температурата), той помага да се възстановите по-бързо, благодарение на богатото си съдържание на витамин С и стимулира защитните сили на организма, за да избегнете рецидивите.

Рецепта:

Нарежете на малки парченца 80 г кора от лимон, поставете ги в херметически съд, сипете две чаши вряща вода, затворете съда, оставете да се запари за 15 минути, после прецедете. Ако е необходимо, подсладете с мед и пийте тази запарка през целия ден.

За прогонване на умората

Чудесен детоксикант, лимонът възстановява изтощените от стреса организми, прочиства от токсините, прогонва умората. Естествен стимулант, витамин С позволява също така да се увеличи с 30% усвояването на желязо, елемент, който често е в недостиг на жените.

Рецепта

Тази рецепта е изключително ефикасна: Всяка сутрин на гладно, трийсет минути преди да закусите, изпивайте чаша прясно изцеден лимонов сок, разреден с малко топла Вода. Имайте предвид, че лимонът не е кисел за стомаха, чийто киселинно-алкален баланс той регулира. Ако получавате киселини, след като сте яли лимон, то е защото консумирате прекалено много скорбяла, захар и/или алкохол.

Заличаване на пъпките

Лимонът е много ефикасен в борбата с акнето. С антисептично действие, той дезинфектира пъпките и им пречи да се възпаляват повече. Той стяга порите на кожата и регулира производството на себум. Благодарение на заздравяващото си действие лимонът бързо елиминира следите, оставени от пъпките. За да бъдат по-ефикасни грижите ви за вашата красота, не се колебайте да добавите малко сок от лимон към вашата обичайна седмична маска за лице

Рецепта

Пригответе си сами лечебно млякс срещу акне, като смесите сока от един лимон с половин литър прясно мляко. Млякото трябва да се пресече и да стане на парцали. Оставете да престои половин час и подсладете с акациев мед. Пийте сместа със стайна температура, два пъти всеки ден, и продължете лечението месец, след като пъпките са изчезнали.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *