ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АЦЕРБИН / ACERBINE

Съдържа ябълчна, бензоена и салицилова киселини, пропиленгликол, пропиленгликол мономалат, вода

Предназначение

ацербин
Дермалният разтвор ацербин ускорява заздравяването на рани и изгорено

Продуктът АЦЕРБИН е предназначен за локално външно приложение. Използването му осигурява антисептична защита на травматични рани, изгаряния и охлузвания. Обезболява и предотвратява инфекции, подпомага бързата регенерация на тъкани при повърхностни увреждания. Съдейства за освобождаване от увредени и мъртви епителни клетки.

Как се приема

АЦЕРБИН е дермален разтвор в спрей ампула, с чиято помощ течният продукт се разпръсква равномерно и дозирано. Продуктът се предлага също под формата на унгвент и крем.

Дермалният разтвор АЦЕРБИН се напръсква върху раната и се изчаква обработеното място да изсъхне. Друга възможност е раната да се покрие със стерилна марля, напръскана с АЦЕРБИН. Процедурата се прави два пъти дневно до момента, в който се появят признаци на заздравяване и образуване на коричка. Тогава се преминава към еднократна обработка в рамките на деня.

Пациентската листовка за АЦЕРБИН дермален разтвор съдържа препоръка за лекарска консултация, ако въпреки прилагането на продукта раната не заздравява.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваният страничен ефект от лечението с този продукт е алергичната реакция, обикновено към салицилова киселина. Ако е налице подобна реакция, продуктът за жалост не може да се използва.

В първите дни на терапията с този продукт е възможно обработеното с него място да стане по-чувствително; появяват се усещания за парене и болка. Тези усещания са търпими и преходни и след тях идва облекчението. В редки случаи здравите тъкани около третираната рана могат да се зачервят и да се получат обриви. Ако такива състояния не са преходни, е наложителна консултация за възможен отказ от продукта.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АЦЕРБИН не бива да се използва при алергия към някоя от съставките.

Продуктът не е подходящ за новородени.

Пациенти с тежки бъбречни увреждания не бива да се лекуват с този продукт продължително време, или да го използват върху голяма площ на кожата.

АЦЕРБИН не се използва за лигавици. Пазете от попадане в очите и устата

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия с негативни последици

________

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за спрей флакон от 80 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *