ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето така ще се справите с мускулните спазми в краката!

Д-р Сет Баум, интегративен кардиолог, смята, че освен в случаите, когато болката е непоносима или когато пациентът е изложен на риск от ампутация, природолечението на мускулните спазми в краката превъзхожда конвенционалните методи.

Мускулни спазми
Мускулни спазми

КАРНИТИН: алтернативно гориво за мускулите

Карнитинът е аминокиселина, компонент на протеина. Много лечители смятат, че тя подпомага работата на мускулните клетки дори когато те не получават достатъчно кислород, тъй като ги зарежда с ценно гориво от мастни киселини. При хората с мускулни схващания (мускулните спазми), където мускулите на краката не получават достатъчно кислород и се нуждаят отчаяно от друго гориво, карнитинът е божи дар. 80% от моите пациенти с това оплакване, които вземат карнитин, се избавят напълно от симптомите или постигат значително подобрение, споделя д-р Баум. Важното е да си набавите достатъчно високи дози карнитин. Д-р Баум е установил, че оптималната доза е 2000 мг 2 пъти на ден. Карнитинът няма почти никакви странични ефекти и може да се взема продължително.

ГИНКО: по-добър от лекарство

Редица научни изследвания показват, че гинко билоба помага на пациентите с мускулните спазми в краката, казва д-р Глен С. Ротфелд. Няколко проучвания тествали билковия екстракт заедно с контролни групи с плацебо и медикаменти за лечение на това заболяване. Резултатите потвърдили способността на гинко да намалява болката и да подобрява оросяването. Д-р Ротфелд предписва на своите пациенти 40 мг ектракт от гинко билоба (24%) 3 пъти на ден. Спазвайте този режим 3 месеца и направете почивка 1 месец. Не вземайте гинко заедно с лекарства за разреждане на кръвта (като Уарфарин и Кумадин).

ВИТАМИН Е: подобрява кръвообращението

Д-р Ротфелд назначава на всички свои пациенти 400 IU витамин Е на ден. Той цитира проучвания, в които хора с мускулни спазми, приемащи високи дози витамин Е, увеличават издръжливостта на краката си. Предполагам, че витамин Е прави кръвта по-малко „лепкава“ и така подобрява кръвообращението, коментира той. Няма противопоказания при продължителна употреба.

ОМЕГА-3 МАСТНИ КИСЕЛИНИ: ефективна доставка на кислород

Мазнините в рибеното масло, известни като омега-3 мастни киселини, смекчават мембраните на червените кръвни клетки, които по-лесно могат да доставят кислород до мускулните клетки.

Джил Стансбъри, председател на отдела за ботаническа медицина към Националния колеж по натуропатична медицина в Портланд, Орегон, препоръчва болните да вземат 500 до 1000 мг омега-3 суплемент, като следват указанията върху етикета. Продължителният прием няма противопоказания. Все пак имайте предвид, че рибеното масло може да предизвика кръвотечение от носа и лесно посиняване при някои хора, както и стомашно разстройство; то не бива да се комбинира с лекарства за разреждане на кръвта и аспирин.

ЙОГА: свещ

Тази асана подобрява оросяването на краката при хората с мускулни спазми. Позата се изпълнява по следния начин. Легнете по гръб със свити колена и стъпете на пода, ръцете са спуснати до тялото, дланите са обърнати надолу. При издишването натиснете с длани надолу и придърпайте колената навътре и нагоре. След това изпънете краката и вдигнете бедрата. Свийте лакти, поставете ръце върху таза и плъзнете длани нагоре по гърба, като продължавате да вдигате бедрата и ханша нагоре. Дръжте краката изпънати, но без да сключвате колената. Стъпалата трябва да са точно над главата. Останете в тази поза колкото дълго ви е приятно, максимум 5 мин. После спуснете бедрата към пода, като използвате ръцете за опора, свийте колена и спуснете стъпалата на пода. Може да изпълнявате тази асана 1 или 2 пъти на ден.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *