Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СУЛФАТИАЦОЛ / SULFATHIAZOLE

Съдържа сулфатиацол – термален прах

Предназначение

сулфатиацол
Чрез сулфатиацол предотвратяваме възпаления при открити рани

СУЛФАТИАЦОЛ е лекарствен продукт с изпитано от поколения антисептично и противовъзпалително действие. Блокира развитието на патогени при открити рани – ефективен при стафилококи, стрептококи, гонококи и пневмококи.

Прахообразният продукт СУЛФАТИАЦОЛ повлиява оздравително при рани от изгаряния – първа и втора степен, травми с разкъсване на кожата, декубитус, варикозни язви по долните крайници. Третираните зони не бива да са по-големи от 10 см. Използването на този продукт ограничава риска от усложняване на инфекциите.

Как се приема

Продуктът е за локално външно приложение. Проблемната зона се пудри със СУЛФАТИАЦОЛ след почистване и се оставя открита; в някои случаи по преценка на лекуващите се покрива със стерилна марля. Режимът на прилагане се поддържа не повече от 10 дни. При боравене с праха трябва да се внимава да не попадне в очите или устата.

Възможни нежелани реакции

При спазване на препоръките лечението с продукта протича безпроблемно. При обработка на големи участъци от кожата или по-продължително прилагане могат да се получат странични ефекти от рода на фоточувствителност, контактна алергия, обриви, отклонения в показателите на кръвната картина, затруднени бъбречни функции, бъбречни възпаления, смущения в отделянето на урина и др.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СУЛФАТИАЦОЛ не се прилага при проявявана по-рано непоносимост към продукта.

Медикаментът не е подходящ за новородени, недоносени бебета и деца под две години, потребители с отклонения във функциите на бъбреците и черния дроб, сърдечна недостатъчност и левкопения.

Противопоказан при бременност и по време на кърмене.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни негативни ефекти от взаимодействието на СУЛФАТИАЦОЛ с други продукти за локално външно приложение.

При продължителна и по-интензивна употреба на СУЛФАТИАЦОЛ трябва да се отчете, че сулфонамидите усилват действието на инсулина, а при съчетаване с някои локални анестетици ефектът им отслабва. Коментираният продукт усилва ефекта от приема на кумаринови антикоагуланти.

Усреднена цена в аптеките – 1.50 лв за опаковка от 5 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “СУЛФАТИАЦОЛ / SULFATHIAZOLE

  1. Симов каза:

    Здравеите,
    Искам да ви информирам, че имам възможност за доставка на
    Сулфатиазол, сулфатиацол /сулфаметилтиазол, сулфазол, ултрасептил/ чист 99 % на прах.

    Sulfamethylthiazole /Ultraseptyl, Sulfazole, Neodiseptal, Novoseptale/.
    Молекулна формула: C10H11N3O2S2
    Молекулно тегло: 269.3 г./мол
    CAS: 515-59-3
    Цена: 60 лв./кг.; 5 кг. – 150 лв. и куриерски.

    За поръчки моля пишете ми в контактната форма на саита или на моя имеил.

    Приложение.
    След въвеждането на химиотерапевтични средства, ефективни при лечението на стрептококови и пневмококови инфекции, са положени усилия за подобряване на тези средства и за разработване на съединение, еднакво ефективно срещу инфекции, причинени от стафилококи. Сулфатиазол (2-сулфаниламидотиазол) и сулфаметилтиазол (2-сулфаниламидо-4-метилтиазол) показват обещание в тази посока. Сулфаметилтиазолът е бял аморфен прах, който е по-малко разтворим от сулфаниламид, сулфапиридин или сулфатиазол. Сулфаметилтиазол (заедно със сулфатиазол) е синтезиран за първи път през август 1939 г. от Fosbinder и Walter, които също съобщават за неговата ефективност срещу стрептококи и пневмококи. Lawrence установи, че сулфатиазолът и сулфаметилтиазолът превъзхождат сулфаниламида по техния бактериостатичен ефект срещу Lancefield група A Streptococcus haemolyticus и срещу групата на дебелото черво и тиф-дизентерията. В експериментите in vitro със Staphylococcus aureus сулфаметилтиазолът показва по-голяма бактериостатична активност от сулфатиазола; активността на последния от своя страна е по-голяма от тази на сулфапиридин.

    За контакт 0877089460

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *