Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стомашни киселини – отървете се от тях с тези лесни рецепти и съвети!

Милиони хора вземат антиациди и други средства за неутрализиране на повишената киселинност в хранопровода (стомашни киселини). И допускат голяма грешка по мнение на алтернативните лечители.

Въпреки че антиацидите и другите лекарства срещу стомашни киселини намаляват тяхната сила, те не са полезни, казва д-р Ричард Лий, пенсиониран лекар. Лудост е да вземате антиацид като ментови бонбони, казва той.

Далеч по-разумният подход използва натурални, безопасни средства. Д-р Лий дори смята, че често повишената киселинност се дължи на недостатъчно стомашни сокове за усвояване на храната.

ЖЕНСКО БИЛЕ: натурален антиацид

Женско биле - дъвчаща лакрица
Женско биле – дъвчаща лакрица

Рита Елкинс, старши фитотерапевт, препоръчва да използвате дъвчаща лакрица („деглициризиран“ сладък корен или DGL). Тя предпазва лигавицата на хранопровода, която се разяжда от хроничните стомашни киселини. Смята се, че дъвчащата лакрица е по-ефективна от обикновения сладък корен и не повишава кръвното налягане.

Женското биле може да се използва и за профилактика на язва, която се получава от повишената киселинност. Вземайте 1—2 дъвчащи таблетки 3 пъти на ден на гладно.

АЛОЕ: премахва симптомите

Аз страдам от диспепсия и повишена киселинност, затова изпивам чаша алое гел още при първите симптомите, което ги пресича моментално, споделя Джеймс Баж, лекар от Трофи Югъб, Тексас. Алоето предпазва и лекува нежната стена на хранопровода, обяснява той и добавя, че гелът може да се пие в чист вид или разреден. Проверете дали купувате продукт, подходящ за вътрешно приложение.

ХЛЪЗГАВ БРЯСТ: лекува мукусните мембрани

Брястът е прекрасно растение, което облекчава стомашни киселини и лекува раздразнената от рефлукса лигавица. Вземайте 1 капсула екстракт непосредствено преди хранене.

12 стъпки ще ви избавят от стомашните киселини

Природната медицина е много ефективна в лечението на повишена стомашна киселинност, но е разумно човек да избягва дразнителите, изтъква д-р Дейвид С. Ътли, клиничен инструктор в Медицинския център на Станфордския Университет. Чуйте неговите 12 препоръки.

  1. Избягвайте мазните храни! Мазнините в храната стимулират тялото да произвежда хормон, който отслабва клапата между хранопровода и стомаха.
  2. Не преяждайте! Поглъщането на голямо количество храна стимулира тялото да произвежда много киселини. Вместо това се хранете 5-6 пъти на ден с малки порции.
  3. Не яжте преди лягане! В легнало положение стомашните сокове по-лесно навлизат в хранопровода. Вечеряйте 3-4 часа, преди да си легнете.
  4. Избягвайте кафето и чая – дори когато са без кофеин. Кофеинът няма вина за повишената киселинност, а някакъв неизвестен засега компонент на двете напитки.
  5. Избягвайте газираните напитки (най-вече колата и бирата), цитрусовите плодове и доматите. Тези храни стимулират производството на стомашни сокове.
  6. Не прекалявайте с подправките! Пикантните храни стимулират производството на киселини.
  7. Избягвайте шоколада – мазнините и другите съставки отварят кранчето на киселините.
  8. След похапване разхлабете колана. Тесните дрехи, колани, стягащи корсети и клинове притискат корема и влошават стомашните киселини.
  9. Не посягайте към ментата и джоджена! Тези иначе полезни треви, използвани за овкусяване на чай и шоколадови бонбони за след хранене, разхлабват клапата между хранопровода и стомаха.
  10. Забравете за питието преди лягане! Ако сте склонни към киселини, питието за лека нощ е гаранция за среднощен епизод на пареща болка под лъжичката.
  11. Свалете килограми! Въпреки че това не е лесно, телесно тегло с 10-20% над нормата ви излага на риск от стомашни киселини.
  12. Спрете цигарите! Тютюнопушенето отслабва мускула на хранопровода и позволява връщане на храна и стомашни сокове.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *