ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сърдечните заболявания могат се лекуват с природни средства

Вероятността да умрете от някое от сърдечните заболявания е 1:4. Прочетете тази статия, за да обърнете това съотношение във ваша полза.

Сърдечните заболявания
Сърдечните заболявания

Да, един от всеки четирима европейци умира от сърдечно заболяване вследствие на нездравословен начин на живот – консумация на мазни готови храни, бедни на фибри и витамини, обездвижване и постоянен стрес.

Всичките тези фактори увреждат артериите, които се стесняват от плаката по стените, ограничавайки притока на богата на кислород кръв до немощна струя – и тогава част от сърдечния мускул умира. А човек получава инфаркт.

Този сценарий е твърде обичаен. Всъщност той се случва постоянно, защото всеки ден умират 1400 човека от сърдечни заболявания. А повечето инфаркти могат да бъдат предотвратени.

Ако имате сърдечно заболяване, можете да спрете прогресирането и да възстановите доброто състояние на артериите, коментира д-р Джулиън Уитакър, основател и директор на едноименния Институт за здравеопазване в Нюпорт Бийч, Калифорния. Д-р Уитакър няма предвид операция или лекарства – обичайните средства на конвенционалната медицина. Той говори за прости, деликатни и натурални алтернативни подходи като здравословно хранене, хранителни добавки, редовно спортуване и овладяване на стреса.

Запомнете, че препоръките в тази глава трябва да се прилагат само с одобрението и под наблюдението на вашия лекуващ лекар.

Коензим Q10 – повече енергия за слабото сърце

Инфарктът уврежда голяма част от сърдечния мускул и останалата незасегната част от мускула се натоварва с цялата работа. Постепенно тя се претоварва и изтощава от усилието и сърцето започва да изостава в изпомпването на кръвта по цялото тяло, водейки до отичане на глезените, умора и задух при най-малкото натоварване.

От медицинска гледна точка имате конгестивен инфаркт. От практическа гледна точка клетките на сърцето се нуждаят от повече енергия.

Коензим Q10 (coQ10) може да ви даде тази енергия, казва кардиологьт Стивън Т. Синатра. Подобният на витамин coQ10 стимулира тялото да произвежда АТР – основен химикал за производството на енергия във всяка клетка.

Когато клетките на миокарда са заредени с енергия, те се съкращават с повече сила, така че цялото сърце изпомпва енергично кръвта. Резултатът – последствията от конгестивния инфаркт отшумяват.

Аз лично назначавам коензим Q10 на всички мои пациенти с конгестивен инфаркт, коментира д-р Синатра. И забелязвам значително подобрение в качеството на живот на тези хора, допълва той.

Различните пациенти се нуждаят от различни нива на coQ10, вариращи от 90 до 400 мг на ден. Тъй като ефективната доза варира, д-р Синатра препоръчва суплемента да се взема само под лекарско наблюдение.

Независимо от дозата потърсете суплемент под формата на желирани капсули, тъй като се усвоява най-добре.

Коензим Q10 спира окисляването на LDL-холестерола, което е най-важната стъпка в лечението на атеросклерозата и втвърдяването на артериите. За превенция на сърдечните заболявания вземайте 90 до 180 мг коензим Q10 на 3 дози на ден.

ВИТАМИН Е: спира свободните радикали

Витамин Е е антиоксидант, който не позволява на свободните радикали (нестабилни молекули, които увреждат клетките, като окисляват мазнините в клетъчните мембрани) да разрушават стените на артериите и причиняват сърдечните заболявания. Вземайте от 400 до 800 IU витамин Е на ден.

МАГНЕЗИЙ: за лечение

Този минерал възстановява сърцето. Той отпуска кръвоносните съдове, подобрява кръвообращението, намалява болката в сърдечната област и понижава кръвното налягане. Дневната доза е от 500 до 1000 мг магнезий, разделена на два приема.

ЦИ ГУН: насочва лечебна енергия към сърцето

Традиционната китайска гимнастика ци гун подхранва сърцето с живителната енергия ци. Препоръчва се едно упражнение, което освобождава блокираната в сърдечната област ци.

Положете дясната длан върху лявата страна на гръдния кош и масажирайте бавно в посока на часовника, като повтаряте наум думата хо. Упражнение се прави веднъж на ден, продължителността я определяте вие.

ЙОГА: разширете хоризонта

Една йога асана, известна като позата за разширяване на гръдния кош, подобрява кръвообращението и предпазва от сърдечните заболявания. Разтворете ръце встрани, свийте лакти и хванете ръце зад главата на нивото на рамената.

Изпънете нагоре сключени ръце без напрежение, като държите торса изправен. Изтеглете ръцете назад, без да ги пускате, извийте гърба и задръжте така 5 секунди.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Сърдечните заболявания могат се лекуват с природни средства

  1. Бранимир каза:

    „Положете дясната длан върху лявата страна на гръдния кош и масажирайте бавно в посока на часовника, като повтаряте наум думата хо.“ Каква е посоката на часовника в случая-отдолу,към дясната ръка и нагоре или отдолу,към лявата ръка и нагоре?Уточнете,моля!

    • Спасова каза:

      Посоката на часовника винаги е една и затова се ползва за ориентир. При така зададения въпрос – отдолу към дясната ръка и нагоре е посоката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *