ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

При настинка, пневмония и бронхит чуйте и съветите на народните лечители!

Вероятно знаете, че витамин С предпазва от настинка, пречиства носа при хрема, а гаргарата със солена вода облекчава хриповете при астма.

Лечение на настинка
Лечение на настинка

Настинката измъчва имунната система и позволява на вирусите, предизвикващи остри респираторни заболявания (ОРЗ), да се активизират. Но съвсем не е необходимо да измръзнете до кости, за да се разболеете от ОРЗ. Това ще потвърди всеки, който е имал настинка и в най-големите летни жеги. Хрема, запушен нос, кихане, кашлица, възпалено гърло, тръпки по цялото тяло – всичко това изважда от релсите на нормалното битие за седмица, понякога и за по-дълго. Това са просто вируси!

Повече от 100 различни вируси могат да провокират това състояние, наречено настинка. Обикновено лечението облекчава симптомите – това е всичко, на което е способна медицината. В повечето случаи общото неразположение продължава дълго, след така нареченото излекуване. Ето някои немедикаментозни средства, които ще ускорят оздравяването.

Билколечение

За лечение на острите респираторни заболявания се използват билки с противовъзпалително и пикочогонно действие.

Медицинска ружа – от корените се прави отвара, черен бъз – от цветовете и плодовете се правят отвара и запарка.

Елха – от игличките направете следната отвара. В една чаша от 200 мл вода сложете да се варят нарязани иглички 2 супени лъжици на слаб огън за 15 минути. Прецедете и пийте на глътки през целия ден.

Бяло зеле – от листата се прави отвара – половин литър вода и 200 грама листа от зеле, смесва се с мед и се пие по 100 мл 4 пъти на ден преди храна.

При възпаление на дихателните пътища, пневмония и бронхит:

Бор – от младите връхчета се прави запарка с мляко. Вземете 15 млади борови връхчета и ги залейте с 600 г врящо мляко. Оставете под капак 1 час и прецедете млякото. Преди пиене се затопля и се пие по 200 мл три пъти на ден.

Хомеопатия

Един от симптомите на ОРЗ е възпаленото гърло. За облекчаване на болките се препоръчват следните препарати:

Baptisia 30 – ако гърлото е възпалено и боли; при неприятна миризма от устата; когато твърдата храна ви измъчва при преглъщане и ви задавя.

Belladonna 30 – при бързо разпространяване на зачервяването. Гърлото е яркочервено, много сухо. Често дясната му страна изглежда no-зле от лявата. Имате постоянно желание да преглъщате, но преглъщането е затруднено. Никаква жажда. Сънят е неспокоен.

Lachesis 30 – когато усещате буца в гърлото си. Усещането изчезва при преглъщане, след което отново се появява. Преглъщането е придружено с болка. Имате чувството, че в гърлото ви са заседнали секрети. След сън всичко е още по-изострено. Раздразнено, напрегнато гърло.

Избраното лекарство се приема 3 пъти дневно в продължение на 4 дни.

Витамини и минерални вещества

  • Бета-каротин – помага за укрепване на имунната система и за заздравяване на епителната тъкан, която покрива всички дихателни пътища.
  • Витамин С – има антивирусно и антибактериално действие. Трябва да се приема при стрес или през зимата, защото и в двата случая рискът от ОРЗ нараства. Когато сте вече болни, взимайте по 1 000 мг витамин С 3 пъти дневно – това ще ви помогне да оздравеете по-бързо. По-големите дози витамин С при някои хора предизвикват разстройство. Ако това се случи, веднага намалете количеството. Витамин С е полезен и за профилактика на ОРЗ.
  • Биофлавоноиди – в съчетание с витамин С оказват комбинирано действие, което е по-силно, отколкото действието на двете средства, приемани поотделно. Имат антибактериално действие.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *