ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Облекчение без лекарства на главоболието – рецепти с билки

Каквито и да са причините за главоболието – напрежение, стрес, шум, силна светлина, наследственост или хранителна несъвместимост, те ви пречат да живеете нормално.

Главоболието се лекува с билки
Главоболието се лекува с билки

Често болката се успокоява при приемане на някакъв болкоуспокояващ препарат. Но не трябва да се злоупотребява с лекарствата. Обикновено гълтаме хапчета, без въобще да се замислим, че има и други средства, които ще ни помогнат.

Билколечение

Ранилист – стръковете и листата

Направете отвара с 200 мл вряла вода и 2 чаени лъжички от билката. Варете на слаб котлон 5 минути, оставете да изстине и прецедете. С течността напоявате тампони памук и ги слагате на слепоочията си за половин час, три пъти на ден.

Грах – семената

Граховото брашно се взима вътрешно при често повтарящо се главоболие – по 2 чаени лъжички 3 пъти дневно.

Смес за запарка:

Риган – стъблата и листата – 1 част

Мента – листата – 1/2 част

Маточина – стръковете и листата – 1 част

Валериана – коренищата с корените – 1 част

Кипнете половин литър вода и сложете две супени лъжици от горната билкова смес. Махнете от котлона и оставете под капак да изстине, след което прецедете. Пийте по една чаша по време на силно главоболие. Трябва да затоплите течността, но без да завира.

Картофи

Сок. При постоянно главоболие се пие по 1/4 чаена чаша дневно. Опитайте се да прикрепите на челото си тънки ивички сурови картофи.

Селим листата

Смачканите листа, притиснати към челото, облекчават главоболието, какъвто и да е произходът му.

Мента – стръковете и листата

Чай. Към 1 чаена чаша вряща вода се добавя щипка мента. Този пресен чай много помага при главоболие.

Миризмата на прясна мента облекчава главоболието.

Пелин – стръковете и листата

Отвара, 1 чаена чаша кипяща вода на 1 супена лъжица билка. Кипва се и ври на слаб огън 10 минути. Запарва се в закрит съд един час. В отварата се потапя парче памучен плат, отцежда се и се слага като компрес на главата.

Вземете равни части от:

Лайка – цветовете

Мента – листата

Резене – плодовете

Валериана – корените

Прави се запарка с две супени лъжици от сместа и половин литър вряла вода. Оставете под капак да престои една нощ и прецедете. Пийте по 200 мл вечер преди лягане.

Хрян – корените

При главоболие болезнените участъци се натриват с кашичка от настърган хрян.

Лекарства от кухненския шкаф

За да ви мине главоболието, понякога е достатъчно да изпиете 1 чаена чаша силен, добре подсладен чай. Тайната на тази рецепта е, че в него се съдържа 0,05 г кофеин, както при други лекарства за главоболие, например беналгин. Но кофеинът в чая има по-меко действие от чистия химически препарат. Освен това е далеч по-приятен от горчивата таблетка. Затова мнозина предпочитат чая пред патентованото лекарство.

Съвет: Причините за главоболието могат да бъдат най-различни. И чашата чай не помага на всеки. В такъв случай идва ред на лекаря.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *