ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да правите медитация, използвайки цветовете

Подгответе се за медитация. Облечете широка дреха. Погрижете се да не ви безпокоят.

Медитация
Медитация

Седнете или легнете. Затворете очи и дайте възможност на мислите си в продължение на няколко минути да прелитат свободно от предмет на предмет. Нека съществото ви се изпълни с усещане за мир и спокойствие. Дишайте свободно, отпуснете се.

Представяйте си бавно как ярки и красиви цветове кръжат около вас. По такъв начин постепенно получавате достъп до енергията, която е вътре у вас, откривате своята вътрешна вселена. Представете си, че се отваря темето ви и там навлиза блещукащо сияние от разноцветни лъчи. Можете да си изберете различен цвят за медитация (гълъбов, червен или жълт, в зависимост от състоянието ви); ако не лекувате конкретно заболяване, за предпочитане е белият цвят. Докосвайки главата ви, избраният от вас цвят ще изпрати звезден дъжд, ще се разсипе като каскада около вас и ще се влее в тялото ви. В този момент ще усетите топлина и нежност.Този прекрасен цвят ще се спусне по гръбначния ви стълб чак до стъпалата на краката. Всяка частица от тялото ви ще се пропие от него.

Когато тялото се изпълни с цветове, прехвърлете вниманието си на очите. Отпуснете ги. Нека и те да се напълнят с цветна, лечебна субстанция. След това пропуснете цвета нагоре, към мозъка. Неговите лъчи ще проникнат дълбоко в мозъка ви, изчиствайки тъмните петна. Мислите ви ще станат спокойни и уравновесени.

Сега цялото ви тяло се напълва с изцеляващия цвят. Усещате как се разтварят всичките ви пори и кожата пропуска през себе си този цвят. Чувствате го като мека мъгла, която милва лицето и обгръща тялото ви. Струва ви се, че се намирате в красив, цветен пашкул…

Излизайки от състоянието на медитация, си представете как се затваря темето ви. Регулирайте потока на вливащата се във вас енергия. Направете няколко дълбоки вдишвания и издишвания и накрая вдъхнете на 4, задръжте въздуха до 16, след което се отпуснете и издишайте на 8. Повторете още веднъж това упражнение. Двете последни вдишвания осигуряват постъпването на кислород в мозъка. След това разтъркайте дланите си една с друга, докато не почувствате загряване.

Нагаждайки се към цвета по време на медитация, ще почувствате единение със своето истинско “аз” и ще получите истинско удовлетворение.

Умиротвореността и пълното отпускане ще ви подготвят за процеса на излекуване. Ако се затруднявате при избора на цвета, започнете със зеления – цвета на природата. Той е подходящ за всички болезнени състояния.

По възможност се старайте да се занимавате с медитация всеки ден. Най-доброто време за това е сутрин или вечер. Според лечителите от Изтока оптималното време за сеансите по цветотерапия е един час дневно, не повече. Това време е напълно достатъчно, за да може организмът да се освободи постепенно от болезнените явления и неприятните усещания.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *