ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Така се лекува конюнктивит с билки и хомеопатия!

Възпалението на конюнктивата – слизестата обвивка на очите, както и острият контагиозен конюнктивит, предизвикват силни болки в очите, почервеняване и подпухване на конюнктивата, отделяне на гноен секрет, слепване на миглите.

Билки при конюнктивит
Билки при конюнктивит

Конюнктивитът най-често е предизвикван от вируси или бактерии, но причината може да е и алергия. И бактериалният, и вирусният конюнктивит са много заразни.

При появата на първите симптоми на заболяването незабавно трябва да потърсите лекар. Ако става дума за бактериална инфекция, най-вероятно ще ви предпишат капки, съдържащи някакъв антибиотик, а при вирусен или алергичен конюнктивит – капки с антихистамини или стероиди, които намаляват сърбежа и паренето. В такива случаи могат да се използват и средствата на алтернативната медицина, а лекарства да се взимат само в краен случай.

Билколечение

Метличина – цветовете

Прави се запарка с 1 ч.ч. вряла вода и 1 ч.л. цветове. След като се постави билката в чашата се похлупва за 30 минути. От тази течност се капват в очите по 3-4 капти три пъти на ден, ако имате конюнктивит или ечемик.

Жълт шибой -листата и цветовете

Отвара се прави като в 1 ч. ч. вряща вода се слагат 2 ч. л. ситно надробена билка и се оставя да къкри на слаб котлон около 10 минути. След като изстине прецедете през тензух и промивайте очите с тази отвара.

Звездица – цялата прясна билка

Компреси. Заварява се като чай, леко се охлажда, чиста марля се потапя в прецедената течност и за около 1 час се налага на болното око. Когато марлята позасъхне, отново се топи в отварата.

Очанка – цялото растение

Направете отвара от ситно надробена очанка – 3 ч.л. и 2 ч.ч. вода. Къкри на слаб котлон около десетина минути и се оставя похлупена 1 час. След това се прецежда и с течността се мият очите.

Смесете равни части от следните билки:

Очанка – стъблата и листата

Метличина – венчелистчетата

Черен бъз – цветовете

Копър – семената

Направете запарка от една ч.ч. вряла вода и 2 ч.л. от сместа. Оставете под капак 2 часа и прецедете през марля, в която сте сложили памук. От получената смес капвайте в очите всеки ден по 3-4 капки няколко пъти и 2 пъти дневно с течността се промиват и двете очи. Използва се при възпалителни заболявания на очите, клепачите и слъзните канали, както и при силно отслабване на зрението.

Хомеопатия

Apis 30-при зачервени и подпухнали клепачи, парещи и люти сълзи, неприятно чувство от светлината, яркочервена конюнктива, внезапни и остри болки.

Pulsatilla 30 – от очите се отделят обилни секрети. Те са жълти и предизвикват парене и сърбеж. Клепачите са възпалени и се слепват.

Изберете си лекарство и го взимайте 5 дни по три пъти на ден. Следвайте указанията на опаковката.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *