Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-добрият начин да защитим организма от хепатит С е с билки, които предпазват черния дроб

Милиони страдат от опасното чернодробно заболяване хепатит С, което се причинява от вирусна инфекция и уврежда черния дроб, като повишава риска от чернодробна недостатъчност и рак.

Билки за хепатит С
Билки за хепатит С

Стандартното лечение на хепатит С се провежда със силното противовирусно лекарство интерферон и други медикаменти. Лечението продължава една година и при 60% от хората се съпътства от висока температура, мускулни болки и грипни симптоми.

Лошото е, че лечението невинаги е успешно. Дори когато премахва вируса за известно време, няма научни доказателства, че предпазва от чернодробна недостатъчност.

Алтернативните лечители са убедени, че има по-добър подход в лечението на болестта. Итерферонът и другите медикаменти всъщност забавят лечебния процес, като тровят тялото, твърди Кристофър Хобс, специалист по билколечение и традиционна китайска медицина.

Най-добрият начин да защитим организма от хепатит С е с билки, които предпазват черния дроб. Наред с витаминозната терапия билковите препарати ще помогнат на тялото да се възстанови от опасната вирусна инфекция. Хепатит С трябва да се лекува от специалист. Консултирайте се с вашия лекар или алтернативен лечител, преди да посегнете към тук представените алтернативни средства.

БЯЛ ТРЪН: възстановява увредените клетки

Белият трън (Silybum marianum) съдържа една група химикали, наречени силимарини, които стимулират синтезирането на протеин в клетките на черния дроб, като му помагат да се регенерира. Хобс препоръчва да вземате 150 мг екстракт от бял трън със стандартизирано съдържание на 70-80% силимарин 3—4 пъти на ден.

Друга възможност е да вземате билков комплекс със стандартизирано съдържание на екстракт от силимарин от 10 до 50% заедно с друга полезни за черния дроб растения като куркума, артишок, тинтява и джинджифил. Следвайте препоръчителната дозировка.

БИЛКИ: убиват вирусите и изграждат имунитет

Много билки и растения защитават черния дроб от хепатит С, казва Хобс – маточина, жълт кантарион, гъби шийтаке, китайски лимонник (шизандра) и чесън, но се прилагат по различни начини.

  • Чай от маточина: 1 чаена лъжичка изсушена или прясна билка се запарва в чаша кипяща вода за 15 минути; изпивайте 2-3 чаши на ден.
  • Жълт кантарион: два пъти на ден по една капсула 300 мг; потърсете екстракт със стандартизирано съдържание на 0.3% хиперицин.
  • Шийтаке: два пъти на ден по 1500-2000 мг по време на хранене.
  • Китайски лимонник (шизандра): 2 пъти на ден капсула от 100 мг, стандартизирана за 9% шизандрис.
  • Чесън: под всякаква форма. Изяждайте по няколко скилидки суров или добавен към ястието или дневна доза от 2-3 капсули със съдържание на 3000-4000 мкг алицин.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *