ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как хиропрактикът Джон Пагано лекува псориазис?

Джон Пагано (Dr. John O.A. Pagano), хиропрактик твърди, че от трийсет години успешно прави нещо, което конвенционалната медицина смята за невъзможно — той лекува лющенето, сърбежа, кървенето, обезобразяването и другите симптоми на кожната болест псориазис.

лечение на псориазис
Джон Пагано (Dr. John O.A. Pagano)

Конвенционалните лекари смятат заболяването за нелечимо, понеже нямат представа какви са причините за заболяването, казва д-р Пагано. Те прилагат локално външно лечение на симптомите и псориатичните плаки или мощни медикаменти, които често изчистват кожата, но имат катастрофален ефект върху тялото. Факт е, че макар да се смята за кожна болест, при която кожните клетки се делят и отлагат при ненормално висока скорост, псориазисът не се заражда в кожата, а в чревния тракт.

Въпреки че псориазисът е хронично възпалително заболяване на кожата, той е резултат от състояние, което алтернативните лечители наричат „чревна пропускливост“ или синдром на пропускливите черва. Състоянието се изразява в изтъняване и порьозност на стените на тънките черва, вследствие на което големи количества токсични елементи (мазнини, гъбички, киселини и бактерии), които иначе биха били изхвърлени от храносмилателния тракт, проникват в кръвния поток. Концентрацията на токсини става толкова висока, че отровите започват да се натрупват в тялото по-бързо, отколкото могат да бъдат отделени. Тогава тялото се опитва да ги изхвърли през потните жлези, което води до плаките на псориазис, казва д-р Пагано.

Когато разберете истинската причина за псориазиса, ви става ясно, че заболяването може да се излекува природосъобразно чрез диетолечение, подчертава той.

 

Д-р Харолд Мермелстейн, дерматолог, потвърждава, че разработеният от д-р Пагано хранителен режим против псориазис действително помага.

 

Аз съм убеден, че диетата на д-р Пагано може да изчисти псориазиса, особено тежките случаи, признава той и допълва: Наблюдавал съм значително подобрение при пациентите, които спазват диетата. Смятам, че в тежките случаи пациентът трябва да опита първо диетолечение, преди да посегне към силните медикаменти с вредни странични ефекти. Ако аз имах псориазис, определено бих опитал диетата на д-р Пагано, за да се преборя със заболяването.

Д-р Мермелстейн казва, че диетичният режим на д-р Пагано не крие никакви рискове, но съветва пациента да обедини усилия със своя лекуващ лекар и двамата заедно да разработят цялостен подход към болестта. Спазвайте тази холистична програма минимум 3 до 6 месеца под постоянно лекарско наблюдение, докато кожата се изчисти напълно. Спазвайте режима още 3 до 6 месеца, преди да започнете да въвеждате постепенно храните, които до този момент сте избягвали, и следете дали ще настъпи реакция.

В случай на реакция се върнете към диетата. Ако не постигнете подобрение с диетата, обсъдете с вашия лекар възможностите за конвенционално лечение.

 

Ето на какво да наблягате, какво да избягвате и каква диета да спазвате, за да се излекувате от псориазис според д-р Джон Пагано:

 

ВОДА: за вътрешно пречистване

Първата стъпка в програмата на д-р Пагано е да очистите тялото от токсините, за да престанат да се изливат през порите на кожата ви. Водата е най-доброто средство за вътрешно очиствате. Той препоръчва да се изпиват от 1,5 до 2 л вода дневно.

ЗАДУШЕНИ ПЛОДОВЕ: полезни са за стомаха

Всеки ден изяждайте 1-2 порции задушени смокини, ябълки, стафиди, кайсии, круши, праскови или сини сливи, препоръчва д-р Пагано. Те имат слабително действие и прочистват червата.

ДВИЖЕНИЕ: незаменим компонент в пречистването

Физическата активност е важна част от пречистващата програма при псориазис. Движението стимулира вътрешните структури в организма, подобрява кръвообращението, активира жлезите, обогатява кръвта с кислород, отваря порите и филтрира кръвта през черния дроб и бъбреците. Препоръчва се всекидневна тренировка, включваща 30-40 мин аеробно движение като ходене, плуване, каране на колело или тенис.

МАСЛА: за натурално овлажняване на кожата

Овлажняването на задебелените плаки с рициново масло или със смес от равни части зехтин и фъстъчено масло върху по-тънките плаки омекотява кожата, без да я дразни, разкрива д-р Пагано.

АНТИПЕРСПИРАНТИ: избягвайте ги

Заменете антиперспиранта с обикновен дезодорант, съветва д-р Пагано. Антиперспирангате блокират нормалното отделяне на токсините през потните жлези. Дезодорантите не го правят.

ХИДРОТЕРАПИЯ: баня за „кризата на оздравяването“

Когато тялото се пречиства, то започва да изхвърля трупани с години токсини и тогава псориазисът може да се влоши за няколко дни, преди да настъпи подобрение. Д-р Пагано нарича този период „криза на оздравяването“. За да се справите с паренето и сърбежа, вземете вана с хладка вода, към която сте добавили 1 чаша ябълков оцет (ако кожата не е напукана от разчесване) и 1 чаша овесени ядки и царевично нишесте (2/3 чаша овесени ядки, смлени на брашно, към 1/3 чаша царевично нишесте). Можете да добавите 450 г сода бикарбонат към водата във ваната. Добре е да вземате тази алкална вана за 15-20 мин на ден, тъй като тя успокоява нервните окончания.

 

ХРАНА:

На какво да наблегнете

Усилията да излекувате псориазиса са обречени на провал, ако не спазвате строга диета отсича д-р Пагано. Диетата трябва да се състои от 70-80% плодове и зеленчуци, защото фибрите почистват дебелото черво от натрупаните токсини. Наблягайте на зелените листни салати. Останалите 20-30% трябва да са варива, птиче месо, риба, агнешко и нискомаслени несолени млечни продукти. Това съотношение поддържа алкалната (а не кисела) среда в организма, която е задължително условие за лечението на псориазис.

Избягвайте наситени мазнини

Наситените и хидрогенираните мазнини причиняват възпаление и трябва да се избягват. Това означава никакви червени меса и никакви продукти с хидрогенирани мазнини, които са обичайна съставка на консервираните храни. Заменете маслото и маргарина със зехтин.

Забравете за семейство картофови

Растенията от семейство картофови са токсични за хората с псориазис. Семейство картофови включва патладжан, картофи и чушки, но най-вреден за болните от псориазис е доматът. Следователно не посягайте към кетчуп, доматен сок, пица и др. Тютюнопушенето също вреди, защото тютюнът принадлежи към същото семейство.

Още забранени храни

Друга дразнещи храни са ракообразните, газираните напитки, пържените храни, алкохолът, маринованите и пушените продукти и пакетираните храни с кокосово или палмово масло. Избягваш е захарта в бонбоните, сладкишите и тестените изделия.

 

БИЛКИ: 

ХЛЪЗГАВ БРЯСТ: 30 мин преди закуска

Омекотяващите агенти в бряста покриват вътрешните стени на червата и ускоряват лечението, добавя д-р Пагано. Пригответе чай от 1/2 чаена лъжичка екстракт от бряст в чаша гореща вода, оставете да престои 15 мин, разбъркайте и изпийте. Не яжте през следващите 30 мин. През първите 10 дни от програмата пийте този чай всеки ден, след това през ден до изчистване на псориазиса.

ШАФРАН: изхвърля токсините

Чаят от жълт минзухар (шафран) възстановява плътността на чревната стена и промива черния дроб и бъбреците. Чаят се приготвя, като залеете 1/4 чаена лъжичка шафран с чаша кипяща вода и запарвате 15 мин. Пийте чая 5 дни в седмицата до изчистване на петната. Ако забележите повишено отделяне на урина или възпаление на пикочния мехур, преустановете консумацията на чая.

 

ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ:

РИБЕНО МАСЛО: за активно лечение на червата

Полезните омега-3 мастни киселини в рибеното масло и маслото от ленено семе възстановяват „порьозните“ чревни стени. Следвайте препоръчителната дозировка.

ЛЕЦИТИН: агент с много ползи

Суплементът лецигин (наричан още фосфатидил холин или само холин) спомага за поддържане на алкална среда в тялото и е натурален лаксатив. Вземайте 1 супена лъжица гранулиран лецитин 3 пъти на ден, 5 дни в седмицата.

Снимка: youtube.com

ин дерма лосион против псориазис
ИН ДЕРМА – лосион против псориазис, екзема, дерматит и други кожни проблеми

псориазис лечение

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как хиропрактикът Джон Пагано лекува псориазис?

  1. Pingback: Минералният извор в село Железница тайно лекувал болни от псориазис

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *