ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ПИРАМЕМ / PYRAMEM

Съдържа пирацетам, лактоза монохидрат, целулоза,пшенично нишесте, силициев диоксид, магнезиев стеарат, коповидон, пълнители, оцветители

Предназначение

пирамем
Пирамем подобрява работата на главния мозък

ПИРАМЕМ е ноотропен продукт, чийто прием подобрява познавателните процеси – внимание, разбиране и запомняне, способност за обучение, издръжливост при умствени натоварвания. Медикаментът се прилага при събития, навредили на мозъчната дейност като травми, инсулт, токсични въздействия, хипоксия. Успокоява и тонизира психически.

ПИРАМЕМ предотвратява някои промени в кръвта, свързани със заболявания като сърповидно клетъчна анемия – образуване на слепени клетъчни групи, които се отлагат по стените на кръвоносните съдове и влошават кръвообращението.

Прилага се и при симптоми като световъртеж и нарушения на равновесието. При деца е вариант за терапия при дислексия или кризи, свързани с промени в кръвта при сърповидно клетъчна анемия.

Как се приема

Приемът на ПИРАМЕМ трябва да бъде препоръчан от лекар. Дозирането зависи от диагнозата, възрастта и общото здравословно състояние на пациентите.

Лечението с ПИРАМЕМ започва с ниски дози, които се увеличават плавно през 3-4 дни; така се достига до ефективната доза, която се поддържа в острата фаза на болестния проблем. Дозите и продължителността на лечението не могат да бъдат избирани от пациента. При продължителна терапия е необходимо лекарят да следи отблизо пациента си за възможната поява на странични ефекти. На всеки 6 месеца се правят опити за редукция на обичайната доза с тенденция към изключване на медикамента. Прекратяването на приема не бива да става рязко, изведнъж – а постепенно, чрез плавно намаляване на дневната доза.

Обикновено ефект от лечението с ПИРАМЕМ се получава след 6 до 12 седмици.

Медикаментът може да се открие под формата на капсули, таблетки от 400 и 800 мг, ампули и сироп

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ПИРАМЕМ може да предизвика нервност, хиперкинезия, увеличаване на теглото. По-рядко се наблюдават депресия и сънливост, усещане за отпадналост.

Налице е информация за случаи на алергични реакции – оток на гърлото и лицето, затруднено дишане и преглъщане, обриви, уртикарии. Още – нарушения в съсирването на кръвта, тревожност и обърканост, халюцинации, главоболие и безсъние, при епилепсия – влошаване на основното заболяване. В някои случаи има световъртеж и затруднена координация на движенията. Понякога са налице оплаквания от стомашни болки, гадене и повръщане, диария.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ПИРАМЕМ не се прилага при пациенти с алергия към някой от компонентите.

Избягвайте продукта при мозъчен кръвоизлив или хорея на Хънтингтън.

Продуктът не е подходящ при остра бъбречна недостатъчност.

Необходима е индивидуална преценка за безопасност при пациенти, претърпели тежка хирургична интервенция с голяма кръвозагуба.

Не се препоръчва прием на пирамем по време на бременност и кърмене.

Не шофирайте и не работете с тежки машини, докато се лекувате с пирамем – възможни са нещастни случаи по невнимание, при липса на концентрация.

Взаимодействие с други медикаменти

Ако ПИРАМЕМ се приема едновременно с хормони на щитовидната жлеза, възможни реакции са раздразнителност и влошено качество на съня.

Едновременният прием с аспирин, антигоагуланти и медикаменти за забавяне на съсирването могат да провокират кръвоизливи.

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 20 таблетки по 800 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “ПИРАМЕМ / PYRAMEM

  1. Симов каза:

    Предлагам пирацетам /пирамем/ чист 99 % на прах.
    Цена: 0.5 кг. – 20 лв. и куриерски.
    За контакт 0876265091.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *